Nigerija je prehitela Južno Afriko kot največji uporabnik Afrike Opera Mini


Nigerija je v Južni Afriki kot državo v Afriki zavrnila z največjim številom uporabnikov mobilnega brskalnika Opera Mini, glede na najnovejšo poročilo State of the Mobile Web, ki ga je izdala Opera Software.

Nigeriji sta se odpravili na Kitajsko in Južno Afriko, da bi končali marec kot 5. mesto po vsem svetu za enkratne mesečne uporabnike Opera Mini, ki se je povečal s svojega februarskega položaja kot # 7. Zdaj so le edinstveni mesečni uporabniki pred Nigerijo samo Rusija, Indonezija, Indija in Ukrajina.

Do sedaj je Južna Afrika ohranila vrhunsko mesto v Afriki in dosledno zasedla šesto mesto po vsem svetu za največje število uporabnikov Opera Mini, vse do petih mesecev, odkar se je država State of the Mobile Web poročila začela aprila 2008. Nigerija je na vrhu prvenstva 10 seznama marca 2009, vendar je bil v svojem položaju manj stabilen, včasih pa popolnoma izključi seznam.

Kljub zgodnejšim nerednim trendom se je Nigerija od septembra 2010 ustalila na seznamu najboljših uporabniških držav Opera Mini: vsak mesec na devetem, osmem in sedmem mestu, preden se je v marcu povzpela na 5. mesto - potisnila nazaj Južno Afriko na sedmo mesto.

V letu do marca 2011 je Nigerija doživela 143, 5-odstotno rast števila edinstvenih uporabnikov Opera Mini, v primerjavi s 67-odstotno rastjo v Južni Afriki. V istem obdobju je Južna Afrika pokazala večjo rast števila mesečnih ogledov strani in prenosa podatkov (99, 5% in 95, 5%) v primerjavi z Nigerijo (87, 7% oziroma 80, 0%).

Preberite tudi: Google, Motorola in Lenovo: Sneaky

"Nigerija je država, ki jo je treba gledati", je dejal Jon von Tetzchner, soustanovitelj, Opera Software. "Zelo zanimivo bo videti, ali je njena meja kot najboljša afriška država za Opera Mini izreden rezultat ali začetek dolgoročnega trenda za mobilno brskanje v Afriki."

Opera je najbolj priljubljen mobilni brskalnik v Južni Afriki in Nigeriji, z rezultati StatCounter v marcu, ki prikazuje opero, da ima 67, 5-odstotni delež na trgu mobilnih brskalnikov v Južni Afriki in 87, 7% v Nigeriji. Opera ima 71, 8-odstotni tržni delež za mobilno brskanje po vsej Afriki.

Preberite celotno poročilo države o mobilnem spletu na opera.com/smw/

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here