Nigerija ni pametni trg za Nokia - Asha je as

Včeraj, ko sem objavil novice o BlackBerryju, ki so se nahajali na mestu pametnega telefona na prvem mestu v Nigeriji, je bilo nekaj skrbi tistih, ki so menili, da BlackBerry ni mogel zlahka potisniti Symbianja na stran.

No, imam na dobrimi pooblastilih, da Nokia v resnici ne vidi Nigerije kot trga pametnih telefonov. To je tudi razlog, da se serija Lumia v Nigeriji še ni uradno prodajala. Ne vprašajte me za moje vire. Ne morem jih razkriti.

Toda razodetje je šokantno; kajne? Ampak to ni vse. Prav tako imam dobro pooblastilo, da Nokia pritiska na Asha, da vzame tržni delež podjetja RIM / BlackBerry. Sliši se mi čudno, saj Asha ni pametno platformo. Asha nima večopravilnih in domačih aplikacij tretje osebe, vendar jo imajo radi omrežja, ker operaterji ohranjajo vse dohodke iz podatkov, za razliko od scenarija z BlackBerry Internet Service, v kateri so prihodki deljeni.

Dvomim, če to pomeni, da operaterjem sploh ni všeč BlackBerryja. Jasno jim je všeč in ga potiskajo povsod. To je vsestransko stiskanje podatkov, ki ga nudi BIS, že prej pojasnjeno in je zelo koristno za omrežja operaterjev.

Toda Nokia je vsekakor pravilna o Nigeriji, ki ni trg pametnikov. Približno 80-90% mobilnih telefonov, ki se uporabljajo v državi, so ne-pametni telefoni. Neverjetno, toda res. Kot taka potiska Asha ni slaba ideja. Vendar to pomeni, da se Nokia odreže segmentu pametnih telefonov.

Ni čudno, da je BlackBerry našel preproste nabore.

Še vedno se sprašujem, ali bi to škodilo, če bi Nokia Nokia Lumia napravila na voljo tukaj, četudi je brez fanfare.

Preberite tudi: Facebook Messenger: Najbolj naložena aplikacija z oceno One-star

Zanimive stvari; prav? Kakšne so vaše misli o vsem tem - Nigerija kot funkcija telefonskega trga, ne Lumia, in Asha v primerjavi z BlackBerry?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here