Nigerija vodi afriške mobilne spletne uporabe - Opera

Mobile Web v Nigeriji
Johannesburg, 3. november 2011, je Nigerija peta največja država na svetu za uporabo brskalnika Opera Mini, ki naj bi se še povečala z nedavno izdano blagovno znamko MTN in Opera Mini. Nigeriji je veliko več pred glavnimi akterji, kot so Kitajska, Združene države Amerike in Brazilija za število uporabnikov brskalnika Opera Mini.

V preteklem letu je Nigerija doživela 634, 3-odstotno rast števila uporabnikov operacijskega omrežja Opera Mini in 547, 7-odstotno povečanje števila spletnih strani, ki so si jih ogledali vsak mesec. Nigerijski uporabniki mobilnih spletnih mest so tudi zaposleni, povprečni uporabnik pa vsak mesec pregleda 345 strani.

Okoli 90% nigerijske mobilne surfanje se izvaja z uporabo Opera Mini.

Najboljše štiri strani za nigerijske mobilne deskarje so Facebook, Google, Yahoo! in BBC. Opera Mini je najbolj priljubljen mobilni brskalnik v Nigeriji in brskalnik izbire za 73% vseh mobilnih spletnih uporabnikov v Afriki.

Opera Mini ne samo, da hitreje posreduje skoraj vsakemu telefonu, temveč tudi zmanjša stroške podatkov s stiskanjem podatkov spletnih strani, preden so strani dostavljene, hkrati pa ohranjajo vse funkcije običajne spletne strani. Na kratko, to daje Nigerijcem možnost gledanja skoraj devetkrat več vsebine na svojih telefonih, kot tudi pri obstoječem brskalniku - za isto ceno.

Opera Mini deluje na več kot 3000 različnih mobilnih telefonih, od osnovnih telefonov do najnovejših pametnih telefonov.

Obstoječi uporabniki Opera Mini v omrežju MTN v Nigeriji bodo samodejno posodobljeni na novo različico, ko bodo zagnali Opera Mini. Uporabniki lahko tudi prenesete Opera Mini neposredno na svoje telefone na m.opera.com.

Preberite tudi: AMOLED zasloni vs LCD zasloni

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here