Nigerija je najhitreje rastoča mobilna oglaševanja v Afriki

Lagos, 1. september 2011 - InMobi, največje svetovno neodvisno mobilno oglaševalsko omrežje, je danes objavil svoj Q2 Mobile Insights Report za Afriko, ki zagotavlja vpogled v trende mobilnega oglaševanja na celini.

Podatki iz poročila kažejo, da je InMobi v Q2 dosegel neverjetne 2, 4 milijarde prikazov v primerjavi s 1, 5 milijardi prikazov v prvem četrtletju.

Ključni poudarki podatkov Nigerije so:
• Močna rast v Nigeriji se nadaljuje s skoraj milijardo prikazov oglasov za mobilne naprave, dodanih od 1. četrtletja
• Nokia še vedno ima 78-odstotni delež
• Symbian OS kaže najhitrejšo rast z +0, 4 točkami
• 58-odstotna rast vtisov pametnih telefonov v Nigeriji v drugem četrtletju

Medtem ko podatki kažejo, da napredni telefoni še vedno prevladujejo na afriškem trgu mobilnih oglasov z 84-odstotnim deležem, se pametni telefoni registrirajo hitreje kot napredni telefonski vtisi. To sledi svetovnim trendom povečevanja uporabe in penetracije pametnih telefonov.

Isis Nyong'o, podpredsednik in generalni direktor InMobi Africa, potrjuje, da "vtisi za mobilne oglase še naprej hitro naraščajo po celini. V Nigeriji vidimo, da se pametni telefoni začnejo znatno dvigniti. Dostop za mobilne naprave je potrošnikom omogočil priročen in dostopen način dostopa do digitalnih vsebin, kjerkoli so, kar je prineslo to ogromno priložnost za oglaševalce. "

Poročilo ugotavlja, da sta Nigerija in Etiopija v četrtem četrtletju pokazali najhitrejšo rast mobilnih oglasov med mobilnimi trgi v Afriki. Južna Afrika ohranja najvišji položaj kot največji afriški mobilni trg in predstavlja 1 od vsakih 4 mobilnih oglasov po celini.

Celotno poročilo je na voljo na spletnem mestu www.inmobi.com/research.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here