Nova Windows Phone 6® Starter Edition za nove in nastajajoče trge

Takoj po tem, ko je Microsoft napovedal operacijski sistem Windows Phone 7, so se začele govorice, da bodo ponudile drug ob drugem različico operacijskega sistema Windows Phone 6. Sedaj pa se zdi, da je to uradna potrditev - in smo jih izbrisali.

Zakaj? Za eno, ideja, da je ta različica namenjena "nastajajočim trgom".

Drugič, po Bsquare, WP 6SE ne podpira 3G storitev v omrežjih GSM.

Kaj to pravzaprav pomeni?

Ali so afriške in azijske države cilj WP 6SE? Kako so prišli do tega? Ali to prevaja na cenejše naprave? Izkušnje kažejo, da so naprave WindowsPhone dražje od naprav istega razreda iz konkurence. Na primer, povprečni ne-3G WindowsPhone še vedno stane roko in nogo več kot 3, 5G-omogočena naprava Symbian.

Upoštevajte tudi, da so nekateri najbolj živahni mobilni trgi na planetu gospodarstva v vzponu - Nigerija, Indija, Brazilija in ostali. Ti trgi imajo veliko močnejšo prisotnost 3G kot pa nekatera napredna gospodarstva. ZDA so primer naprednega gospodarstva z grozno prisotnostjo 3G.

Kako je ta ideja kristalizirala?

Na koncu ste se prijavili kot uporabnik na uradni spletni strani programa WindowsPhone 7? Smo pred dvema tednoma, in si predstavljate, da Nigerija na začetku ni bila na seznamu podprtih držav? Očitno je nekdo v Microsoftu zapletel velik čas. Veliki so bili časi. Dobra novica pa je, da je danes na seznamu Nigerije.

Smešen del je, na obrazcu za prijavo je razdelek z naslovom »Moj trenutni telefon«. Predstavljene možnosti so:

  • Windows telefon
  • iPhone
  • Droid
  • Nexus One
  • Blackberry
  • Palm Pre
  • Drugi pametni telefon
  • Drugo
Preberite tudi: Pregled: fMobi - najboljši Facebook odjemalec za Symbian ^ 3?

Očitno Microsoft ne šteje za dve največji platformi za pametne telefone na svetu, Symbian, vreden nasprotovanja. Poleg tega je kratkovidnost na seznamu le določenih izdelkov iz sistema Android in WebOS. Seveda Droid in Nexus One računu ustvarita le majhen odstotek prodaje za Android (čeprav so lahko tudi trenutni vodilni blagovni znamki).

Zagotovo Microsoft ne more biti tako kratkovidan, da ne vidi, da nastajajočih martetov trenutno sestavljajo nekatere najbolj živahne pametne trge?

Ciljanje na naprave, ki niso 3G, na nastajajočih trgih? Doh! Obstaja možnost Microsofta razširiti tržišče WindowsPhone; in ker se zdi, da Android v teh delih še ni pokazal moči, so možnosti za vsakogar, ki klikajo Symbian kot kralja džungle pametnega telefona, še vedno blizu nič.

Vzdevaj . In veselili smo se resnične konkurence.

Krediti:
Zgodba prek strokovnjakov WindowsMobile

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here