Nova regulacija brezpotja v Nigeriji: prednosti in slabosti

Dron je zračno vozilo brez posadke (UAV). Uporaba dirkalov postaja dokaj pogost pojav v Nigeriji. Mladi inovatorji in podjetniki, zlasti na področju medijske / video produkcije, te pripomočke postavljajo v ustvarjalno uporabo. Vendar pa je z zakonom vsakdo, ki želi od sedaj naprej leteti z brezborom v Nigeriji, pridobiti dovoljenje urada za nacionalno varnostno svetovalko (ONSA) in nigerijske oblasti za civilno letalstvo (NCAA).

Povzetek Uredbe Drone

Uradna izjava določa, da:

"Zato nobena vladna agencija, organizacija ali posameznik ne bo zagnala RPA / UAV v nigerijskem zračnem prostoru za kakršen koli namen, ne da bi pridobila potrebno dovoljenje NCAA in ONSA.

"Poleg tega morajo izvajalci zagotoviti strogo izpolnjevanje pogojev, določenih v njihovih dovoljenjih, in zahtevam Nig.ARS *."

* Nig.CARs = Nigerijski predpisi o civilnem letalstvu.

Ta razvoj se bo zavezal k uvedbi sitnih ozkih grl v procesu uvajanja vohunov s strani medijev, multimedijskih produkcijskih podjetij in podobno. Vendar pa je v državi, kjer je varnost velika težava, morda skrb vlade ni povsem izven kraja. Vendar je eno ključno vprašanje: ali imajo nigerijske varnostne agencije zmogljivosti za policijo zračnega prostora v državi in ​​dejansko nadzorujejo letenje z lahkoto?

Če država nima takšnih nadzornih zmogljivosti, bo ta nova uredba samo ugnala inovacije od zakonite uporabe s strani posameznikov in organizacij, medtem ko bodo storilci kaznivih dejanj nekoristen, ko bodo uredbi nekoristen.

Vas zanima letalo? Ali prebrskajte članke o vohunih iz arhiva Mobility Arena.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here