Komunikacija blizu polja (NFC)

Med sejo na nedavno zaključenem dogodku mobiFEST 2010 je udeleženec nekaj časa žaloval, kako naš sistem ni bil posodobljen. Ena od stvari, ki jih je posvetil času, je bilo njegovo mnenje, da v državi obstaja pomanjkanje mobilnih telefonov Near Field Communications (NFC) v državi, medtem ko se je preostali svet preselil naprej.

Našel sem, da je zabavno (in boste izvedeli, zakaj kmalu), vendar nikoli niste odgovorili na svojo "pritožbo". Za začetek, kaj je NFC?

Komunikacija blizu polja ali NFC je kratkovodna visokofrekvenčna brezžična komunikacijska tehnologija, ki omogoča izmenjavo podatkov med napravami na razdalji približno 10 centimetrov (približno 4 palcev). Zaradi tega je NFC posebej primeren za mobilno plačevanje, identifikacijo in druge povezane storitve.

V bistvu NFC postane mobilni telefon v brezkontaktno kartico in elektronski bralnik ter omogoča telefonu, da komunicira in izmenjuje informacije z drugimi napravami NFC.

Z vsemi vznemirjenji, ki jih je pritegnil gospod, je realnost, da trenutno obstaja zelo omejena izbira pripomočkov na trgu. Na voljo je le nekaj NFC telefonov. Nokia je napovedal, da bodo od leta 2011 novi pametni telefoni omogočeni z NFC.

Medtem je NFC na mobilnih telefonih še vedno skoraj v celoti preizkušen. Na primer, morda najbolj dostopna NFC telefonska slušalka je Nokia 6212 Classic (na sliki v tem članku), vendar tudi to ni več v produkciji. Čeprav imajo nekateri drugi proizvajalci NFC naprave, so za razvoj ali poskusne namene.

To je tisto, kar je pripomoglo gentlemanske pripombe. Nikdar še ni nobene revolucije NFC. Tudi če bi živel v Severni Ameriki ali Evropi in si želel kupiti telefon NFC, bi ga bilo težko najti.

Prav tako se glasi: Bada pridružuje Symbian, OSX, WinMo, Android, Web OS, Maemo in Blackberry

Ali poznate katere koli naprave NFC v obtoku? Ali ste jih uporabili? Imate uporabne informacije o NFC? Povej nam o tem.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here