Moj Nokia N8 se vrne iz programa Nokia Care

Nekoč konec lanskega leta sem opazil fizično napako na mojem Nokia N8. Ena od dveh vijačnih točk na spodnji čeljusti (ta majhen trak, kjer so nameščeni menijski ključ in mikrofon) je bil ohlapen in čeljust se je začel malo potegovati. Po natančnejšem pregledu je izgledalo, da je bila na tej majhni kritični točki, kjer je vijak držal čeljust, na glavnem telesu odmaknjen.

Zdaj, nisem navajen, da bi spustil moje telefone. Pravzaprav sem eden redkih ljudi, ki resnično vedo, kako vzdrževati orodja. Uporabljam telefone eno leto in so v skoraj novi obliki, ko jih prodajam. Vozim 2, 5-letni avto, ki ga kupim povsem novo - in vsi mislijo, da je bil kupljen pred 6 meseci. Tako je previdna, da sem s svojimi toystools.

Kakorkoli že, nisem imel več razloga, da bi se zlepi del vilice, dokler se na isti strani ne bi zgodilo isto. Sedaj je bil sklep na obeh straneh dejansko pokvarjen. Še vedno se čeljust ni iztekel.

Preverjanje, da je prišlo do interneta, ni bilo dokazov, da je to standardna težava z N8. Očitno je bila ta pomanjkljivost v moji enoti izjema, zato ne mislim, da bi si morala skrbeti za njeno nekaj, kar si prizadevajo lastniki N8.

Kakorkoli, končno sem dobil krog za pošiljanje svojega N8 v Nokia Care na Ikeji prejšnji teden, da je spodnjo čeljust zamenjala. Iskreno, pričakoval sem račun in dobil sem ga. Bilo bi težko prepričati nikogar, da nisem spustil N8, da bi povzročil takšno škodo. Rekli so mi, da bo zamenjava pripravljena v 7 dneh, ker deli z natančno barvo moje naprave niso bili na voljo in bi jih bilo treba naročiti.

Prav tako se glasi: iOS Nasvet: Kako onemogočiti pretresljivo funkcijo shuffle

V soboto sem od podjetja Nokia Care prejela SMS, ki mi je sporočila, da je moja naprava pripravljena na prevzem. To je bilo prej, kot sem rekel, tako da je bilo to dobro.

Moj pomočnik se je včeraj vrnil v Nokia Care, da bi prevzel napravo. Zamenjana je bila čeljustnica, vendar ji je povedal, da ni nadomestila. Vrnila se je z denarjem, ki sem ji jo je dal za delo.

Čeprav skrb za stranke ni popolna, jih Nokia Care ni nikoli razočaral v vseh mojih letih, ko so mi dali svoje naprave. Spominjam se, kako so popravili (brez stroškov) tudi E90, ki sem ga opekla na dan, ko sem jo kupil. Spomnim se, da je Nokia Care zamenjal neuspešno tipkovnico na sredinski napravi mame po več kot 6 mesecih uporabe - tudi brezplačno

Očitno je, da Nokia resno spoštuje garancijo na svojih napravah. To je eden od razlogov, zakaj bi morali ljudje, ki so resni glede vrednosti, denar porabiti za naprave, ki so tu uradno podprte v državi.

No, moj N8 se je vrnil, izgledal sem kot nov, in lahko objavim nekaj primerjalnih posnetkov s svojim mlajšim bratom, E7. Oglejte si ta prostor.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here