Moj Nokia N8 Gripes

Do sedaj je videti, da vse, kar sem imel za Nokia N8, je nerazredčena pohvala. Ali to pomeni, da je to brezhibna naprava? Ali obstajajo razočarane izkušnje, ki sem jih imela na Nokia N8?

No, ja. In tukaj je moj seznam.

1. Slab spletni vmesnik brskalnika
Vgrajeni spletni brskalnik v telefonu Nokia N8 je dober in ustreza vsem mojim potrebam - mobilnim spletnim mestom, polnim spletnim mestom, video posnetkom, varnim spletnim mestom - in jih uporabljam obširno. Našel sem Symbian brskalnik zelo sposoben let, in različica na N8 ni nobena izjema.

Vendar pa uporabniški vmesnik preprosto pusti veliko želenega. Kot je nekdo rekel, je kot, da je bil uporabniški vmesnik brskalnika prepuščen zadaj. Na primer, moram narediti tri korake za osvežitev strani, ki jo pregledujem. Nokia mora dobro izkoristiti razpoložljivi prostor, da zagotovi uporabniku prijaznejšo izkušnjo brskanja. Spodnji vodoravni trak zgoščenih ikon omogoča uporabnikom, da se vrnejo, naprej, dostopajo do zaznamkov in preklapljajo kartice z enim samim dotikom.

Vendar to ne bom premikala, ker je Nokia obljubil nov brskalnik decembra 2010 ali v začetku leta 2011 - in če bomo videli, kar smo videli in slišali iz ušesnih videoposnetkov, do katerekoli poti, bom kmalu presenetil brskalnik ta seznam prijetij. V nov brskalnik!

2. Gmail ne odraža pravilno branja sporočil.
Ko ste v spletu prebrali e-poštno sporočilo (Gmail), je čas, da ko pride v telefon, je označen kot neprebran. V drugih časih se v vašem browerju prebrano sporočilo nastavi kot neprebrano. To se ne zgodi ves čas, vendar je pogosto dovolj. Precej nadležno je, da ročno znova označite svoje pošte, ko se to zgodi. Nokia, popravite to!

Preberite tudi: Komercialni kolaborativni roboti: vse kar morate vedeti

3. Obvestila o družbenih potrebah so pripombe
Socialna prijava - kjer vodite predstavo na Cvrkutati in Facebooku - dobro deluje zame. Imam eno niggle: ko na primer nekdo komentira moje stanje, nimam nobenih obvestil o tem. Obstajajo obvestila o novih sporočilih, koledarskih vnosih in zahtevah za prijatelje, vendar pa ta ni dovolj pomembna. Prosimo, dodajte komentarje na družabna obvestila.

4. Ni vseh filmov DivX
Nekatere igre DivX; nekateri drugi ne. Da; Vem, da je uradna beseda Nokia Damien Dinning bila, da "bi večino videoposnetkov DivX igrali iz škatle", zato je bila Nokia resnično vnaprej. Še vedno pa moram pretvarjati nekaj filmov, preden jih lahko predvajam na svojem sladkem N8. Seveda je verjetno, da če pogledam, lahko najdem tretje stranke, ki se ukvarjajo s tem. Še vedno, Nokia? Prosim?

5. Obravnava stikov z Googlovimi stiki
Exchange na N8 ohranja mojo napravo in Googlove stike v sinhronizaciji. Vendar sem opazil, da vsakič, ko v mojih Google stiku imam več polj določenega tipa, se samo eden izmed njih odraža v mojem N8.

Na primer, če imam dve telefonski številki, ki je za mojo ženo določena kot »mobilna« v mojih Google stikah, N8 ne upošteva drugega. Če želim prikazati dve številki, moram nastaviti eno na drugo, npr. "Delo", "dom" ali "drugo". Kot si lahko predstavljate, je to težavnost. Ljudje imajo več mobilnih linij ali delovnih linij, te številke pa morajo sinhronizirati tako, kot so.

Je to vse?
Errr ... za zdaj izgleda, da je to tako. Če najdem več nigglov, jih bom dodal na to stran. Ampak, če sem že nekaj tednov uporabljal pametni telefon in imam le nekaj prijemov o tem pametnem telefonu, mora biti dober.

Prav tako se glasi: Cool stvari, za katere lahko uporabite ukaze Google Voice za

Ali imate N8? Ali obstajajo poleg tega, kar sem navedel tukaj, ta napaka? Prosimo vas, da se delite z drugimi.


6. Posodobi! 12.9.2010. Telefon Zamrzovanje Up
V zadnjih 24 urah sem na N8 namestil nekaj več aplikacij. Nenadoma se telefon nenadoma zamrzne.

Ostavil bi ga le na mizi, in ko ga vzamem, ne morem priti do zaslona za odklepanje. Sčasoma sem ga ugasnil. Včasih bi bil sredi nečesa in menijski ključ bi postal neodgovoren. Sčasoma, samo reboot rešuje problem.

Samo danes sem moral vsaj trikrat znova zagnati svoj N8. To je velik trud in odvračanje. Ali je to splošna težava ali pa je, da so nekatere aplikacije, ki sem jih nameščala, preprosto slabo kodirane? Jih bom odstranil in posodobil to stran. Izkazalo se je, da je bila za to zamrznitev odgovorna Skypeova aplikacija, ki sem jo dal pred dnem. Že 48 ur sem jo odstranil in takrat nisem imel takih težav z mojim N8.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here