Moje izkušnje z utripajočimi ROM-ji

Moje uspešne izkušnje pri vdiranju in namestitvi Mods na moji UIQ napravi so me nekoč lani navdihnile in mi dale smelost, da bi preizkusili Windows Mobile taksist. Bil sem na WinMo platformi dvakrat v preteklosti, vendar se v svojih napravah nikoli nisem zavedel, kako se spreminjajo, modirajo ali utripajo.

Velik strah pred vdiranjem in namestitvijo (utripajočih) ROM-jev na vaši napravi je možnost, da jo opečete in postanejo popolnoma neuporabni. V naših podnebjih je ta strah večji, ker so naprave WinMo zelo drage in ni servisnih centrov WinMo, da bi popravili opečateno napravo. V mojem primeru sem se odločil za uporabo starega čarovnika HTC za Windows Mobile 5 (ki sem ga dobil brezplačno) kot mojega morskega prašiča.

Po vrsti korakov, natančno opisanih na spletnem mestu XDA Developers (pristanišče briljantnega WinMO ROM-a), sem lahko pripravil svojo napravo za utripajoče ROMe, ki jih je CID odklenil.

Kaj je CID? CID pomeni oznako Carrier ID in naprave prihajajo bodisi z nosilcem ali proizvajalčevim ROM-om. Če želite omogočiti utripanje ROM-jev, ki niso ROM-i vašega operaterja, morate CID odkleniti napravo s programsko opremo.

Nato lahko napravo utripate z več združljivimi ROM-ji. Toliko jih je na izbiro. Lepota teh "kuhanih" ROM-jev je, da se odstranijo več nepomembnih prilagojenih programov, medtem ko so boljši programi vstavljeni, da optimizirajo zmogljivost in uporabniško izkušnjo v vaši napravi.

Namestil sem WM6.1 ROM uspešno, toda ko sem preizkusil še en WM6.1 ROM, sem oskrbel svojo napravo. Sem bil paničen? Ja, velik čas!

2 uri sem obupno iskal zdravilo na spletnem mestu XDA in sčasoma dobil tistega, ki me je prosil, da mi napravo ponovno postavite s svojim privzetim ROM-om, saj je bil že odklenjen. Pravkar sem to storil, in moja naprava je ponovno delovala.

Prav tako se glasi: Spoznajte spretnosti, ki so vam pomembne pri Tuteriji Godwinja Bensona

Ena dobra prednost utripanja moje stare naprave z WM6 ROM-ji je, da je zdaj mogoče namestiti aplikacije WM6, kot je na Facebooku.

Spodaj je nekaj posnetkov zaslona mojega HTC Wizarda, ki ga poganja Hornetov WM6.1 ROM.

Domači zaslon na Hornet ROM-u


Start meni na Hornet ROM-u


Aplikacija Facebook deluje na Hornetu


O strani na Hornet ROM-u


Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here