Moji otroci niso Da-otroci

Da-človek je oseba, ki se strinja z vsem, kar je rečeno; zlasti tistega, ki podpira ali podpira brez kritike vsako mnenje ali predlog pridruženega ali nadrejenega. Vzemi to in jo uporabite za otroke, in veš, kaj je otrok. Moji otroci niso otroci. Izzivajo vsakogar in vse.

Razmislijo (tudi če so razlogi včasih pomanjkljivi) in se pogajajo. "Oče, lahko ostaneš pozneje kot ponavadi? Konec koncev smo na počitnicah. «» Mama, ali moram iti v to šolo? Zakaj si ne morem izbrati šole za udeležbo? "Potegujejo meje in iščejo priložnosti, da prečkajo črto, kjerkoli je to mogoče. Tradicionalno, o tem bi moral biti vznemirjen starš, a jaz ne. Zavedam se, da bo ta sposobnost vprašati vse, kar jim bo všeč tudi odraslim, ko njihovi starši ne bodo več tam, da bi jih ščitili od realnosti življenja, in od volkov in kač, ki pijejo živo džunglo.

Kot odrasli bodo prišli iz oči v oči z življenjem: omejitve, ovire in okoliščine, ki jim pripovedujejo, da tega ne morejo storiti ali biti to. Ta sposobnost preizkušanja, prodiranja, vprašanj in izziva je ravno tisto, kar bodo morali ravnati v teh situacijah.

Ne spominjam se veliko svojega otroštva, ampak malo spominov, ki sem jih predlagal, da sem bolj otrok, kot da ne. Storil sem tisto, kar so mi povedali brez preveč škode (vsak otrok). Če sem kdaj imel kakšne nekonformistične lastnosti kot otrok, so morali v določenem trenutku izginiti. Obnašal sem se. Kot odrasla oseba sem moral ponovno odkriti nekonformiste v meni. Ko sem to storil, sem ugotovil, da mi je to všeč, zato sem ga v celoti sprejel. Prehod in / ali ponovna opredelitev meja je zabavno in koristno tudi pri soočanju z izzivi življenja. Vesel sem, da imajo moji otroci že te lastnosti in sem odločen, da jih ne zatiram.

Preberite tudi: 5 stvari, ki jih niste vedeli o Gospodarski mobilnosti

Da-moški naredijo svet krožiti, a uporniki vodijo stvari.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here