MXene baterije se lahko popolnoma polni v milisekundah

Pametni telefoni so v našem življenju postali zelo pomembni. Vendar pa dejstvo, da tečejo na baterijah, postane trenutek neuporabno, ko te baterije izginejo. To pomeni, da ljudje veliko časa porabijo za polnjenje svojih telefonov. Nato so raziskovalci na nanomaterialih na Univerzi Drexel uspeli najti rešitev, ki bi zagotovila, da nikoli več ne bomo morali porabljati starih stroškov za naše telefone. Ti raziskovalci so ustvarili material, imenovan MXene, ki je dvodimenzionalni material, ki ga sestavljajo hidrogel in oksidna kovina. Ta material je strukturno dovolj gost, da ščiti sevanje in filtrirno vodo ter je tudi zelo prevoden. To je dobra izbira za baterijske membrane.

To je posledica kemične sestave MXene, ki optimizira pretok elektrod, čeprav je to. Baterije držijo ione v lončkih, imenovane "redox active sites", da imajo polnjenje, in število vrat, ki jih vsebuje baterija, je neposredno sorazmerno količini polnjenja, ki jo lahko ima baterija. Toda za razliko od današnjih baterijskih membran, ki imajo omejene poti za ione, da pridejo do pristanišč, MXene ustvarja več potov za ione, ki jih lahko potujejo. Tudi MXeneova naravna visoko prevodnost pomaga hitro premikati ione, kar poveča učinkovitost polnjenja.

Končni rezultat je lahko baterija, ki potrebuje le nekaj deset milisekund, da se popolnoma polni, namesto minut ali ur. Juri Gogotsi, profesor materialov znanosti in inženiringa, navaja, da bi aplikacija MXene v resničnem svetu lahko vodila do boljših laptop baterij in električnih avtomobilskih baterij.

"Če začnemo uporabljati materiale z nizkimi dimenzijami in elektronskimi prevodniki kot elektrode iz akumulatorja, lahko baterije naredimo veliko hitreje kot danes. Sčasoma, zahvalo tega dejstva nas bo pripeljalo do avtomobilskih, prenosnih in baterijskih baterij, ki bi lahko zaračunavale veliko hitreje - sekunde ali minute, ne pa ur. "

MXene še ni komercialno sposoben preživeti. G. Gogotsi pravi, da bo trajalo vsaj tri leta, preden bodo proizvodi s široko porabo, kot so baterijski aparati za mobilni telefon, dobili to tehnologijo. Vendar se raziskovalna skupina zavzema za raziskovanje novih aplikacij v bližnji prihodnosti.

Prav tako se glasi: Leap.ai pomaga ljudem najti tehnična dela

Vir

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here