Več-jedro procesorjev v Androidu je vroč zrak, pravi Intel

Inquirier je poročal Intelovemu načelniku, da Android še ne podpira večjezičnih CPU-jev. Nekaj ​​izvlečkov iz članka Inquirer:

Intelov enosredovni procesor Medfield Atom vstopi na trg v trenutku, ko se skoraj vsi veliki proizvajalci ARM osredotočajo na dual-core in quad-core procesorje. Intel pa je dejal, da bi podjetja s čipom morala storiti več, da optimizirajo Android za večjezične procesorje, ker ne učinkovito uporabljajo več jeder.

Nazadnje je Bell trdil, da Android ne uporablja multi-core procesorjev, kar je mislil, da bi morala druga podjetja s čipom razvijati skupaj z Intelom. "Način, kako se zdaj izvaja, Android ne omogoča čim učinkovitejše uporabe več jeder, in mislim - odkrito - nekaj tega dela bi lahko storili prodajalci, ki ustvarjajo sisteme za čiščenje podatkov, vendar jih preprosto niso motili narediti."

V bistvu je šef Intel dejal, da metanje močnejše strojne opreme pri neučinkovitosti virov Android ni pot, ampak optimizacija OS. Trden sem v tem taboru. Android potrebuje resno optimizacijo, naj bo to od Googla ali proizvajalcev.

Po pregledu in uporabi številnih naprav Android, vključno s Samsung Galaxy S II (dual-core) in HTC One X (quad-core), mi je jasno, da več jeder ne prinaša bistvenih izboljšav v zmogljivosti. Šef Intelja je morda prav.

Na žalost je trg zaljubljen v procesorsko hype in dvomim, da se bo kaj spremenilo. Bomo dobili več štiri-jedrnih naprav, kmalu pa bo nekdo zunaj s šestjedrnimi napravami ali karkoli.

Preberite tudi: avtomobili s sistemom Android: povsem nov svet

Živimo na hribu, smo revni ljudje.

Preberite celotno zgodbo Inquirer: Intel trdi, da Android ni pripravljen za večjezične procesorje

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here