MTN in Nokia Conspiracy - zakaj jaz?

Nekaj ​​tednov nazaj, sem končno kupil svoj dolgo pričakovan Nokia 5800 (da, na dotik lepoto). Seveda sem se odločil, da telefon posodabljam z zagonom posodobitve vdelane programske opreme. Vse je šlo dobro z nadgradnjo, toda ko sem poskušal brskati po telefonu, mi vgrajeni brskalnik vztrajno navaja sporočilo o napaki in ni hotel naložiti spletnih strani.

Na začetku sem mislil, da posodobitev strojne programske opreme ni pravilno nameščena in zato povzroča težave za brskalnik telefona. Zato sem se odločil ponoviti postopek posodobitve. Vsakič, ko sem poskušal to narediti, mi je posodabljanje programske opreme še vedno govorilo, da ima moj telefon najnovejšo firmware in ni dal možnosti, da ponovi proces. Seveda je problem vztrajal.

Moja naslednja možnost odpravljanja težav je bila tovarniška ponastavitev z upanjem, da se bo tokrat problem odpravil. Pet tovarni se ponastavi, in problem je bil še vedno prisoten. Lahko začnete predstavljati naraščajočo frustracijo, skozi katero sem šel skozi.

Seveda sem pomislil na nekaj drugega. Odločil sem se, da bom formatiral svojo pomnilniško kartico. Pomislil sem: "Obstajati mora aplikacija, ki sem jo prenesla na pomnilniško kartico, ki povzroča ta problem". Pomnilniška kartica je bila čista, vendar je problem še vedno obstajal. Na tej točki je minilo en teden, ko ni bilo mogoče brskati ali prenašati. Zmanjkalo mi je tudi težav pri fotografiranju idej. Vzdih!

Na koncu sem se odločil, da telefon vzamem v center Nokia. Repnik je zbral telefon od mene in mi je povedal, da bo pripravljen v 14 dneh.
Tisto noč, sem naredil zanimivo odkritje. Svojo SIM sem dal v telefon Nokia E61. Ko sem zagnal brskalnik, sem dobil isto sporočilo o napaki, ki ga je dal moj 5800. Izgledal mi je kot sanje!

Preberite tudi: Rabljen Samsung Galaxy S II za prodajo

Pri več poskusih odpiranja spletne strani je prišlo do istega sporočila o napaki. Naslednji dan sem prispel v pisarno, obvestil moje druge sodelavce, ko so poskušali brskati po omrežju MTN z vgrajenim brskalnikom na svojem telefonu Nokia, presto - isti problem!

Upoštevajte, da smo vsi mogli brskati po vgrajenih brskalnikih Nokia s SIM-ji iz drugih omrežij.

Vse skupaj je bila težava MTN. Potovanje mojega telefona v Nokia je bilo nepotrebno.

Brala sem v Nokia, da bi poiskala telefon in jim povedala, da težava ni telefon, temveč moj ponudnik storitev. Na moje presenečenje so mi povedali, da so že poslali telefon v svojo pisarno Abuja, ker nimajo programske opreme za telefon tukaj v Lagosu. Zakaj jaz?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here