Gospod Mobility # 1 - Svetovni apartma


To je zemlja2, cvetoč, prodoren planet v sončnem sistemu Dayana, vzporedni svet našemu znanemu svetu. Obe planeti sta v mnogih pogledih podobni - celinske kopenske mase, oceani, vremenske vzorce in skoraj v nacionalnih mejah, pri čemer je nekaj mejnih sprememb.

Dva planeta sta popolnoma enaka, razvijala sta se povsem vzporedno. Razmišljajoče se svetove - s milijardami milijard svetlobnih let in komunikacija med dvema navidezoma možnima - obstajajo.

Prebivalci obeh planetov popolnoma ne poznajo obstoja svojih namestnikov. Morda je bilo prav tako dobro.

Samska figura, ki je ležala blizu Mednarodne vesoljske postaje nad Zemljo 2, je pogledala na tla, ki jo je klical domov. Vse je lepo izgledalo od tukaj. Vse. Brezzadnje okolje je postalo popolno. Brez vojn. Ni konfliktov. Ni naravnih nesreč.

Želel je, da je videz resničnost. Vsak dan je to želel.

Ampak stvari niso. V resničnem svetu, svetu, ki bi ga moral spustiti kmalu, stvari so daleč od popolne. Odrasel je kot otrok v tem svetu, nedolžen, naiven in popolnoma ne zaveda teh zelo realnosti.

Takrat je sanjal, vesoljskega potovanja in fantastične elektronske čarovnije, razporejenih za dobro človeštva. Bral je tiste priljubljene stripe, zato je sanjal, da nekega dne obleči super obleko, da bi rešil svet. Skoraj vsak otrok medicinske sestre takšne fantazije.

Kar je v svojem primeru spremenilo, je bilo, da je te fantazije zasledoval z neusmiljenim vnemanjem. Izgubil je izganjanje prijateljev, previdnost družine in osmeh kritikov. V teh knjigah se je potopil in si sam želel postati.

Preberite tudi: Ta pametni telefon s 4G pametnim telefonom stane manj kot N20

Leta vestnega študija, raziskav in eksperimentov so končno prinesli sadove, ki jih je iskal - to vrhunsko, futuristično telo, ki vključuje nekatere najnaprednejše elektronike in odstranjene tehnologije, ki jih je svet kdaj videl. Tukaj je bil, človek in stroj res prvič.

Bil je prvi izmed mnogih, povsem nov koncept, ki ni bil viden, pot na človeške naslednje meje. Že več sto let se je človeška vojska skoraj izključno borila s fizično silo - puščicami, meči, pištolami, letali, pomorskimi ladjevji, tanki in vsemi vrstami bomb.

Vendar pa je 21. stoletje spremenilo plimovanje, in ko je svet šel v kiber, so se fizične bitke odpravile na poti dinozavrov. Vojna se je premaknila na virtualno ozemlje, kjer so čez noč preko celega naroda padle na kolena s spektakularnimi kibernetskimi napadi, ki so med drugim ogrozili vlado, javna komunikacija, prevoz in moč.

Ta svet je povsem drugačen svet od tistega, v katerem je zrasel in sanjal. Vlade, ki so bile nekoč vsesplošne, so bile ujete v nove načine stvari. Niti ena narodna vlada ni bila pripravljena za raven škode, ki so jo zdaj povzročili nekateri prevarantni elementi na Zemlji2.

Ampak to je svet, ki ga je pred tem prevzel, in svet, za katerega je bil pripravljen. Ta novi svet je tisto, za kar se je rodil. Služiti. Zaščititi. In na več načinov, voditi.

Tam, ki se je premikal navzgor, se je odzval na svoje misli, čipi njegovega telesa so začeli s pregledovanjem različnih radijskih frekvenc v iskanju teh komunikacijskih kanalov, iz katerih bi lahko zbral podatke, ki jih je toliko potreboval v tem trenutku. Zemlja2 je v veliki nevarnosti, morda pa je bila edina oseba, ki bi lahko preprečila nesrečo, ki se je pojavila, čudna figura ... gospod Mobility .

Opomba urednika
G. Mobility bo za naše bralce deloval kot vikend. Vsaka tedna bo objavljena vsako soboto zjutraj. Gospod Mobility je stvaritev Yomi Adegboya. Vsi znaki so izmišljeni.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here