Mozilla Firefox OS dobi oprijem

Medtem ko so uveljavljene mobilne platforme zasedene na vrhu, Mozilla, fantje za Firefox, so bili zaposleni pri načrtovanju svoje mobilne revolucije. Težko delajo na svojem domačem mobilnem operacijskem sistemu. Pred tem se je imenoval projekt Boot to Gecko. Si slišal, da si rekel: Kaj?

Ne skrbite, Mozilla se je odločila, da je OS bolje poznan Firefox OS, in se strinjam! Precej bolje.

Firefox OS v kratkem
Firefox OS je nov popolnoma odprt mobilni ekosistem, ki temelji na HTML5, in bo omogočil začetek pametnih telefonov, ki so v celoti izdelani za odpiranje spletnih standardov, kjer se lahko vse zmogljivosti naprave razvijejo kot aplikacije HTML5.

Vse se zdi odlično. Aplikacije so razvile v HTML5, kar pomeni, da lahko kateri koli pristojni spletni razvijalec ustvari aplikacije za platformo. Teoretično je treba Firefox OS preiti na več sto tisoč aplikacij v nobenem trenutku.

Ključno je, da Mozilla pravijo, da Firefox OS odklanja številne trenutne omejitve spletnega razvoja v mobilnih napravah, tako da aplikacijam HTML5 omogoči dostop do osnovnih zmožnosti telefona, ki so bile prej na voljo samo v izvornih aplikacijah.

Proizvajalci na letalu
Mozilla sta imela tako ZTE in Alcatel na krovu, in napovedala, da bodo prve naprave od teh dveh.

Od tu in tam imamo tudi tip-offe, da bodo Encipher, ki izdelujejo tablete Inye, prav tako piškotili naprave, ki uporabljajo Firefox OS.

Omrežni operaterji
Številni svetovni operaterji so podprli tudi Firefox OS. To so: Deutsche Telekom, Etisalat, Smart, Sprint, Telecom Italia, Telefónica in Telenor.

Preberite tudi: Microsoftov SkyDrive postane OneDrive

Več informacij

  • prve naprave z napajalnim aparatom Firefox se pričakujejo komercialno začeti v Braziliji v začetku leta 2013 v omrežju Vivo.
  • prve naprave bodo upravljale Snapdragon procesorje
  • Firefox OS je optimiziran za začetne pametne telefone

Veselim se, kako se to igra. Morda je Firefox OS, ki nam bo dal ta prvi svetovni pametni telefon za tretje svetovno mobilno omrežje, ki sem ga napisal o nedavnem času.

Vir: Mozilla Gains Global Support za Firefox Mobile OS

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here