Motorola: Kaj Google ni mogel storiti, je storil Lenovo

Pred starosti, pred moderno dobo pametnih telefonov, je Motorola leta 1973 predstavil prvi ročni prenosni telefon. Kasneje je postal največji svetovni proizvajalec mobilnih telefonov, preden ga je družba Nokia prevzela leta 1998. Nato je udaril težke čase in postopoma postal manjši in manjši. Seveda je družba začela uničevati. Leta 2012 ga je Google kupil in ga že nekaj let vodil kot podpornik, vendar celo niso mogli obrniti svojih bogastev. Potem je z daljnega vzhoda prišla legenda. Legenda o Lenovo. Močan rdeči velikan, ki je prešel Kitajsko zidno steno vse do Divjega zahoda, da bi leta 2014 pridobil starega vojaka.

In to je bil Lenovo, ki je rešil dan, saj kot v 3. četrtletju 2015, Lenovo je obrnil bogastva Motorola, s poslovno prekinitev celo. Še bolje je Lenovo sama dobila dobiček. Čista legenda. Ti ne moreš narediti te stvari.

Tako kot vsi glavni proizvajalci Age of Symbian (AOS) je Motorola tudi Symbian OS pametne telefone, vključno z A1000, A920, A925, RIZR Z8 in RIZR Z10. Leta 2005 je Motorola tudi kupil britanskega proizvajalca pametnikov, Sendo (ki je tudi izdelal telefone Symbian OS).

Motorola je moj stari mojster. Takrat sem imel nekaj modelov in čutim, da slišim, da blagovna znamka dobro deluje. Seveda, kot ste že slišali, bo blagovna znamka "Motorola" kmalu postala le "Moto" v okviru družbe Lenovo. Takšno je življenje. Stvari se spreminjajo in nadaljujemo.

Skoraj vsi stari psi so odšli - Siemens in Palm; pridobili / preimenovali - Nokia (zdaj Microsoft, čeprav vsi čakamo na ponovni rojstni dan Nokia), Ericsson (zdaj Sony), Alcatel (pridobljeni, vendar še vedno delujejo z blagovno znamko) in Sagem (zdaj Infinix); ali se borijo - BlackBerry in HTC. Za zdaj praznujemo Lenovo in Motorola. Vse toče!

Prav tako se glasi: Mobilni prikazi: razumevanje palcev

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here