Motorni avtomobili se v 100 letih niso bistveno spremenili; Evo, kako bodo

Tone novih funkcij so bile uvedene od proizvodnje prvih motornih vozil za javno uporabo. Dodali smo varnostne pasove, izboljšali motor in podvozje, dodali čudovito elektroniko, zdaj pa dodajamo umetno inteligenco, vendar avtomobili - in celo vsa cestna vozila - še vedno lepe škatle na kolesih.

Zgradite šasijo na štirih ali več kolesih, dodajte motor in volanski drog, položite nekaj sedežev in vaš avtomobil je pripravljen. Zamenjajte šasijo in motor in imate lahko tovornjak ali kombi.

To je točno, kako so bili avtomobili, odkar je prišel prvi proizvodni avtomobil pred več kot sto leti.

Pred desetletji so znanstvene in tehnološke revije igrale idejo o letečih avtomobilih - in vsi so bili še vedno oblikovani okoli te osnovne strukture. Danes imamo prototip letenja avtomobilov, ki jih gradimo in predstavljamo v centrih po vsem svetu. Za vse svoje napredne zmogljivosti ti avtomobili prihodnosti še vedno sledijo tej osnovni konfiguraciji.

Ali se bodo avtomobili nikoli oddaljili od koncepta šasije na kolesih? Zagotovo. Enako kot pametni telefoni so bili odstavljeni od fizičnih tipkovnic, nekega dne bo v avtomobilski industriji prišlo do revolucije, kolesa pa bodo odpravljena.

Prepričana je, da je bila zamisel nekaj časa. Razmislite o zračnih blazinah, na primer. To so vozila, ki se dvigujejo od tal in posadijo nad blazino zraka. Toda ta koncept se v veliki meri uporablja za plovila z vodo - in še vedno niso običajne.

V prihodnosti bomo imeli motorna vozila, ki lebdijo in se gibljejo brez potrebe po kolesih. In sčasoma bomo imeli avtomobile, ki letijo in imajo ničelno število koles.

Prav tako se glasi: Tukaj je Mercedes-Benz CLA45 AMG pameten s QNX

Odlično se bo, da se znebite pnevmatik. Pnevmatike delajo odlično delo doslej, vendar so verjetno najšibkejši člen v sodobnem avtomobilu. Ne glede na to, kako velike pnevmatike so v vsakem trenutku, zagotavljajo štiri majhne točke dotika, ki povezujejo vozilo s cesto, in vsa gibanja, krmiljenje in ogromna varnost potnikov je odvisna od tega, kako dobro te štiri majhne točke naredijo delo.

Plus, to vrtenje gibanja v motorjih vozil, osi in pnevmatik je ogromen moč gorilnika. Medtem ko so ti v zadnjih letih postali učinkovitejši, je to še vedno zelo neučinkovit sistem v velikem obsegu stvari.

Torej se bo avtomobil nekega dne preobratoval. Dobro bo izgubil kolesa. Prvič se bo spremenil obliko faktorja najbolj priljubljenih prevoznih sredstev sodobnega sveta.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here