Bolj ko se pogovarjate, bolj traja vaša baterija?

Življenjska doba baterije je postala pomemben dejavnik, ki ga je treba upoštevati pri nakupu telefona. Večinoma želimo mobilne telefone z baterijami, ki nas lahko ponosijo.

Predstavljajte si, da se ravna baterija prižge preprosto tako, da se glasi vanj. WOW prav? Morda tudi nesmisel? Mogoče ne predolgo.

Dr Sang-Woo Kim s univerze Sungkyunkwan napreduje v tehnikih za pridobivanje energije, da bi pretvoril zvok v majhno količino energije, ki bi jo lahko izkoristili za prenos močno učinkovitih mobilnih naprav.

Ta znanstvenik iz Južne Koreje uporablja nanodelske cink-oksidne pramice, ki so med elektrodami postavljene v vibracije govora v električno energijo.

Izrek "življenje in smrt sta v moči ust" bi lahko bila resnična za naše mobilne telefone, saj ta tehnologija med drugim upa, da bo uporabnike mobilnih telefonov uporabila za glasovanje, ko bodo govorili o bateriji naprave.

Uporabljena prototipna naprava je proizvedla 50 milivoltov električne energije s približno 100 decibelov zvoka. En milivolt je tisoč voltov. Čeprav ta proizvedena energija danes ne zadošča za polnjenje baterije, je ta znanstvenik dovolj optimističen glede pristopa.

Medtem je Nokia jas patentiral mehanizem za spravljanje kinetične energije, kot je odskakanje telefona v žepu, ko se hodi, za polnjenje baterij.

Torej vidimo boljše čase pred prihodom baterije?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here