Morali niso o tem, kaj plača

Precej časa preživljam z razmišljanjem o življenju in življenju, ki jih preučujem iz čim več krogov. Naletel sem na tweet, ki je zajela eno od vprašanj, ki sem se spraševal v preteklih časih in se igral z njimi. Tukaj je:

Vidim filme, kjer tatovi vozijo v sončni zahod z milijardami dolarjev, izognejo policiji in vsem.
Kaj je moralna lekcija? Kriminal plača?

Zelo zanimivo vprašanje, se moram strinjati. Nekoč bi imela težave s takimi slikami. Vendar sem prišel do točke, ko mi je postalo jasno, da filmi, knjige in druge oblike umetnosti niso nujno namenjeni učenju moralnih učnih ur. Veliko krat, samo prikazujejo resničnost. Ali pa igrajo na fantazijah. In včasih, da, potrjujejo moralno lekcijo. Vedno, zabavajo.

Ali nasilni film nujno spodbuja nasilje? Rekel bi, ne. Toda ali prikazuje kakšen svet, v katerem živimo? Seveda. Ali romantična knjiga nujno spodbuja romance? Rekel bi, ne.

Toda nazaj na temo morale. Če želite naučiti morale, mora temeljiti na vrednotah in ne na plačilu. Oglejte si vas: zločin plača. Resničnost je, da ljudje pogosto kradejo, pobegnejo in živijo od plen za življenje. Veliko slabih stvari se nadaljuje na tem svetu, ki ga imajo ljudje koristi. V resničnem svetu so nesramni, grdi in nepremišljeni ljudje napredni, drugi pa navzdol na lestvi. V resničnem svetu so manipulatorji in izsiljevalci polni dan in so zasnovani kot dosežki.

Prav tako se glasi: BlackBerry OS 10.3.1 ima napako v prikazu [Passport Only]

Torej, ljudem ne reci, da se slabo ravnanje ne plačuje. Medtem ko so nekateri naivni, mnogi niso slepi. Vidijo, da plača. Če želite spodbuditi in spodbujati moralo, storite s stališča vrednot - položaja dobrega in slabega. To je edini veljaven način za spodbujanje morale. Morali se ne tičejo tega, kar plača. Če je strogo v tistem, kar plača, takoj preidimo na drugo stran.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here