Sodobni pametni telefoni in življenjska doba baterije - prvaki

Že v maju sem naredil članek z naslovom Moderni pametni telefoni in življenjsko dobo baterije. V tem članku sem omenil več dejavnikov, ki so privedli do številnih sodobnih pametnih telefonov, ki nimajo zgledne baterije:

  • veliki, svetli prikazi
  • zmogljivi procesorji
  • vedno na 3G povezavah
  • dolg seznam funkcij

Kljub kritičnemu pogledu na lastne izkušnje kot študije primerov je videti, da obstaja le dva dejavnika, ki sta vplivala na življenjsko dobo baterije kot katera koli druga. Zanimivo je, da sta ti dve dejavniki povezani le z enim vidikom naših naprav - prikazom.

Dva dejavnika:

  1. velikost zaslona
  2. funkcionalnost na dotik

Dodal bom tudi, da potrebujejo bolj zmogljive procesorje za nemoteno vodenje uporabniških vmesnikov na teh velikih zaslonih.

Prikazi krivcev - veliki zasloni na dotik
Preden zavrnete mojo oddajo, upoštevajte, da so prvaki pametnega telefona v smislu delovanja akumulatorja VSE naprave z manjšimi prikazi (običajno 2, 6 do 2, 8 palcev) in brez funkcij zaslona na dotik - npr. Naprave Samsung B-series (B7320, B7330), Nokia E naprave (E71, E72), naprave BlackBerry itd.

Zdaj menite, da so tisti, ki so krivi za napačno baterijsko napajanje in ostali pri iskanju polnilnika po nekaj urah precej razburljive uporabe, v napravah z občutljivim zaslonom (3, 5 do 4 palcev) - HTC EVO, iPhone, HTC Hero, Nokia N900, NexusOne itd.

Upoštevajte, da so vse zgoraj omenjene naprave - močno učinkovite in močnejše - vse imajo vse druge dejavnike - vedno na 3G povezavah in neskončni seznam funkcij.

Vendar pa se naprave z manjšim zaslonom, ki niso zasloni na dotik, izvajajo veliko dlje kot njihovi veliki zasloni, naprave na dotik.

Prav tako se glasi: Android ni telefon

Spomnim se, da je ena od izjemnih točk v modelu Samsung B7320, ki sem jo pred kratkim uporabljala, da se ne zmanjka sokov. Uporabniki drugih B7320 / B7330 so to potrdili. To je verjetno še en razlog, zakaj so naprave BlackBerry priljubljene v poslovnem okolju. Kateri zaseden izvršni direktor želi skrbeti, da bo njihov telefon zmanjkalo električne energije do 14.00 v grozničavem delovnem dnevu?

Moram strategirati, kako upravljati z energijo v svoji napravi v dneh, ko bom daljši čas zunaj pisarne, ker moram narediti več na mojem pametnem telefonu, kot na povprečnem dnevu. Odsotnost ni nekaj, kar uživam, ko se to zgodi, še posebej, če je delo opravljeno, kraje, ki jih je treba obiskati, stranke, ki jih je treba obiskati, in srečanja, ki naj bi jih imeli.

Medtem ko se do sedaj srečam precej zaseden dan, ne da bi mi N900 umrl pred menoj, da moram skrbeti, kako hitro se izprazni baterija, ni ravno prijetno. Z B7320, sploh sploh ne bi smel razmišljati o tem.

Battery Life Champions - Enterprise naprave
Profiliranje teh pametnih naprav z resnično dobrimi življenjskimi dobami baterije, trend je mogoče videti - so naprave osredotočene na primarilly na trgu podjetja.

Običajno vidimo kompaktni obliki, običajno precej robusten, QWERTY tipkovnico in značilno funkcijo pametnega telefona. Običajno niso večnamenski pošasti. Njihove kamere niso nujno najvišje določene. Ne igrajo velikega kataloga video in avdio tipov. Vendar so zanesljivi. Boste tam, ko jih potrebujete.

Prav tako se glasi: kako slabo podjetje za mobilne naprave stane vaše podjetje

No, če imate grozničav urnik in upravljanje z energijo je za vas pomembno (če želite napolniti svoj pametni telefon in ne razmišljati o polnilniku za še en ali dva dni), razmislite o tem, kar sem predstavil tukaj. Zagotavljam vam, da vam bo bolje z QWERTY ali običajnim pametnim telefonom.

Dokler proizvajalci ne bodo začeli dajati baterij z večjo zmogljivostjo v te ogromne naprave za prikazovanje ali izumiti boljše upravljanje z energijo ali se zgodi kak drug čudež, bodo veliki lastniki naprav na dotik občutno igrali šah z upravljanjem porabe energije na svojih napravah.

Če se ne želite zaskrbeti glede življenjske dobe baterije v napravi, vendar potrebujete pametni telefon, zdaj poznate vrste naprav, ki se jim je treba izogniti.

Da; boste zamudili ta ogromen, svetel, prijeten zaslon, vendar boste dobili nekaj pomirjevalnega pomena v zvezi z življenjsko dobo baterije, ko greste na vaše dnevne naloge.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here