Sodobni mobilni operacijski sistemi ne delujejo dobro na majhnih zaslonih

Če ste uporabili napravo s sistemom Android z zaslonom, ki je večji od 3, 5 palca, in nato z enim zaslonom, ki je manjši od tega, morate biti takoj pretreseni, kako premalo Android počuti na manjšem zaslonu. Spomnim se tudi, da je bila moja prva izkušnja z operacijskim sistemom Windows Phone 7 na zaslonu 4, 7-palčnega zaslona in kakšna odlična izkušnja je bila. Ravnanje s 3, 7-palčnim zaslonom Windows Phone kasneje je bil nered. Pravkar se ni počutil isto.

Uporaba aplikacij za Android na majhnem prikazovalniku samo občutek utesnjenosti. Stabbing na teh ogromnih ikonah na tako majhnem zaslonu ... Ne morem ga razložiti. Nekdo bi si mislil, da bi večje ikone pomenile preprosto uporabo na majhnih zaslonih, vendar ne. Samo občutek je utesnjen. Oglejte si spodnjo sliko aplikacije programa WordPress. To je iz pametnega telefona Android, ki prikazuje 2, 6-palčni zaslon s 320 x 240 pikslov.


Ne; se ne počuti točno precej. Bolno je uporabljati. Medtem, aplikacija WordPress za BlackBerry na manjši zaslon z 2, 44-palčnim zaslonom ne počuti, da je v tesnem odnosu.

Tukaj je stvar, starejši OSes zdi, da zagotavljajo relativno dobre uporabniške izkušnje na manjših zaslonih. Seveda to ne bi smelo biti popolnoma presenetljivo. Mobilne platforme, kot sta Symbian in BlackBerry, so bile ustvarjene v dneh majhnih prikazov. Nato je bil 2, 8-palčni zaslon velik! Zdaj, ko vzamem napravo s to velikostjo zaslona, ​​se mi zdi zelo majhna.

Z novejšimi platformami - iOS, Android, Windows Phone, se na majhnem zaslonu vse zdi težko. Da; če ste na proračunu, boste morali nositi z neprijetnostmi, ki jih boste zabodli na velikih ikonah na majhnem zaslonu. Če pa res želite uživati ​​v novih mobilnih platformah, lahko storite prihranite in si privoščite nekaj z vsaj 3, 7-palčnim zaslonom. Potisnite do 4, 0 cm in lepo potujete. Karkoli nad tem je sodobna mobilnost nebes.

Preberite tudi: Fotografije: Tukaj je večja 3000 mAh baterija za Infinix Hot 2

Vseeno pa bi bilo vse to mogoče samo jaz in lastno dojemanje v mojem majhnem svetu. Kakšne so vaše izkušnje pri tem pojavu?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here