Mobitel na poti nazaj?

Kdorkoli se spominjaš Mobitel Nigerija? Da; CDMA operater, ki je naletel v nemirne vode po tem, ko je pokojni predsednik uprave / generalni direktor in telekomunikacijski veteran, gospod Alaba Joseph, umrl v spornih okoliščinah v svoji pisarni septembra 2005. Takrat se je družba soočila s prevzemno ponudbo družbe Intercontinental Bank Limited.

No, obstajajo dobre novice - Mobitel se zdi, da se bo vrnil nazaj!

Po poročilu novice Times Times, konzorcija, ki ga vodi družba Omni Ventures Limited, družba za storitve IKT, ki temelji na Lagosu in je pridobila celotno poslovanje in podjetja Mobitel Limited, vrača telefonsko podjetje na telekomunikacijski trg.

Omni Ventures je zdaj z Izraelom VocaTel sklenil sporazum o vzpostavitvi omrežja, da se vrne na svoj trg za fiksne in brezžične storitve glasovnih, podatkovnih in dodanih storitev, ki ciljajo na nišne trge MSP in vrhunske uporabnike.

V času, ko stvari na splošno potekajo navzdol, je to svež zrak. Potrebujemo več konkurence in več inovacij. Morda bi Mobitelovo donosnost prinesel le še malo dodatnega dela tega.

Vir: TechnologyTimes: Deal Sealed Network Network Rollout Deal

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here