Mobilnost Nigeria ekipa gostila na kosilo v Nokia West Africa

Dan Nokia Developers Day je dan danes dosegel 2. dan. Dogodek je osredotočen na pomoč razvijalcem, da natančno prilagodijo svoje znanje s platformo J2ME, Qt in S40. Program usposabljanja je brezplačen udeležencem, zato je bil že zgodaj preveč naročen, da je morala Nokia zgodaj zapreti registracijo.

Ekipa Mobility Nigeria je bila povabljena na kosilo v pisarnah družbe Nokia na otoku Victoria, Lagos. Dayo Olutunfese in jaz smo lahko povabili povabilo in imeli smo izjemno hitrega klepeta s številnimi izvajalci Nokia, kot tudi povabljenim trenerjem Tonyjem Torpom, ki je neodvisni trener in predavatelj na Univerzi uporabnih znanosti v Tampereju, Finska.

LR: Teemu (Nokia), Yomi (mobilnost Nigerija), Tony (gostujoči predavatelj), Osagie (Nokia), Praveen (Nokia)

Razvijalci
Seveda smo imeli kosilo in nato klepetali z nekaterimi razvijalci, ki so uspeli z delom prek Ovi Store Nokia.

Akinwale Ariwodola ima tri aplikacije že objavljene. Ena od njih, aplikacija IRC, je bila kupljena in naložena v več kot 60 državah po vsem svetu.

Olaseni odebiyi je gentleman za aplikacijo WAEC za pretekla vprašanja. Prav tako dela na aplikaciji JAMB za pretekla vprašanja.

Oba sta imela zanimive zgodbe. Dali vam bomo več podrobnosti o njihovih delih.

Prototip Nokia E6
V hiši je bil prototip Nokia E6, ki smo ga dobili z roko. Dejansko je Symbian Anna z veseljem pričakovati. gladko, mehek in hiter. Uporabnost je veliko boljša od pridobitve trenutnega operacijskega sistema Symbian3.

E6 (najavljen pred tremi dnevi) je sijajna in zelo funkcionalna barvna QWERTY s touchscreen. Celo za kopijo prototipa, Dayo in jaz smo bili zelo navdušeni. Seveda nam ni bilo dovoljeno slikati naprave, žal je.

Preberite tudi: Magic: Samsung Galaxy S4 16GB ima na voljo samo 8 GB prostora

Ampak ... dobri ljudje v Nokia so obljubili, da bodo čimprej dobili pregledno enoto.

Podpora za razvijalce
Nokia pravi, da delujejo s stalnim programom za podporo razvijalcem in da so nadaljnji dogodki v pripravi. Poleg tega je registracija razvijalcev v Ovi Store zdaj brezplačna, da bi spodbudili več razvijalcev, da potisnejo svoje izdelke.

Dali vam bomo dodatne podrobnosti o dogodku - vključno z galerijo fotografij, zato se držite.

PS - Pozabil sem omeniti, da sva Dayo in jaz končno spoznali Spacyzuma, redno tukaj v Mobility Nigeria. Prejšnji dan se je Dayo srečal z Etimbukom Basseyem, ki je eden naših sodelujočih pisateljev.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here