Mobile Virus Scaremongering - celo BBC?

V preteklih letih je bilo v primerjavi z mobilnimi virusi različno število prevara. Tisti, ki lahko objektivno gledamo na situacijo, še naprej zavračajo plašče. Tokrat je strah prišel prek BBC World Service.

Po podcastu Digital Planet (28.4.2009) raziskovalci iz ZDA mislijo, da se bodo virusi mobilnih telefonov povečali.

Profesor Barasbi iz univerze Northwestern v Združenih državah Amerike pravi:

Ko 10% od nas delijo isti operacijski sistem, se lahko virusi v telefonu preko ure Bluetooth ali besedila razširijo.

Scaremongering skoraj vedno temelji na bitih možnosti v kombinaciji z ignoriranjem drugih dejstev in dejavnikov. Torej, preučimo dejstva in dejavnike v tem primeru. Z operacijskim sistemom Symbian bom uporabil ilustracijo mojih točk, saj vidim, da je platforma, s katero sem zelo seznanjena.

Dejstvo 1: številni mobilni operacijski sistemi imajo že več kot ta »kritični« 10-odstotni delež. Symbian je v četrtem četrtletju 2008 dosegel 47, 1%; Blackberry je imel 19, 5%; Windows Mobile 12, 4%; in iPhone OS 10, 7%.

Na globalnem številu vseh časov Symbian sam zagotovo presega 10% skupnega deleža.

Dejstvo 2: Da bi se virusni zlom lahko razširil v urah preko Bluetooth-a, SMS-ji (ali drugi mediji) ne bodo pomenili, da se bo to zgodilo. Symbian OS, na primer, je zasnovan tako, da aplikacija (zakonita ali goljufija) ni mogoče namestiti ali zagnati brez zavestnega dovoljenja uporabnika.

Dejstvo 3: Po definiciji se virus samopogaja. Symbian OS tega ne dovoljuje. Trenutni "virusi" za Symbian dejansko niso virusi. Malware da; virus št.

Prav tako se glasi: MySpace ima 15 milijonov mesečnih obiskov; Zombi je dobil igro

Preprosto povedano, ne morejo okužiti telefona Symbian (na primer), ne da bi uporabnik telefona namerno pooblastil dejanja te zlonamerne programske opreme. Veliko se je pogovarjalo o procesu prijave aplikacij za Symbian, zato je zelo težko, da bi lopovska aplikacija prišla v moje roke.

Če želimo narediti to kratko in preprosto, obstajajo mobilne operacijske platforme, ki so presegle 10-odstotno "kritično maso", ki jo je predstavil prof. Barasbi, ki je že nekaj let obstajal, izbruh virusa pa se ni zgodil.

To se ni zgodilo, deloma zato, ker za razliko od računalniških virusov, ki tečejo brez dovoljenja, so mobilne operacijske platforme na splošno bolj varne, ker tretje osebe ne morejo delovati brez dovoljenja uporabnika.

Po letih na stotine prenosov, bluetooth sporočil, dohodnih SMS-jev, namestitev (vključno s preizkusi), se še vedno soočam z eno samo težavo z virusom na katerem koli od mojih naprav Symbian.

Opozorilo:
Ne morem imeti kratke informacije za posameznike, ki pokrivajo razpokane aplikacije. To je zanesljiv način, da se odprete do zlonamerne programske opreme za mobilne naprave. Ostanite stran od spletnih mest, ki spodbujajo vdre vane ali razpokane aplikacije, ki ste jim varni.

Poleg tega enostavno ne sprejemate nezaželenih datotek prek povezave Bluetooth, SMS ali MMS, in ste dobro. Tudi če ne, se zlonamerna programska oprema za mobilne naprave ne more sami namestiti brez vaše privolitve.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here