Mobilni virus je velik hype

Ste že kdaj v Computer Village v Ikeji kupili telefon? Običajno obstajajo nekateri tipi, ki vas motijo, da v telefon namestite protivirusni program. Kolikor lahko povem, v telefonu ne potrebujete protivirusne aplikacije.

V lasti in uporabi več kot 100 mobilnih telefonov, nobeden od njih ni bil okužen z virusom ali zlonamerno programsko opremo. Od telefonov, ki jih imam v lasti, jih je 90 bilo pametnih - Symbian (18 naprav), Android (20 naprav), Windows Mobile (9 naprav), Palm (1 naprava), WebOS (2 naprave), iOS (3 naprave) Windows Phone (5 naprav), Maemo / MeeGo (2 naprave) in BlackBerry (9 naprav). Nikoli nisem bil okužen z nobenim od mojih naprav z virusom ali zlonamerno programsko opremo.

Ni, da mobilni virusi ne obstajajo. To je, da v večini primerov naprave ne morejo okužiti brez vašega dovoljenja. Če nekdo kopira virus v svoj telefon, je neškodljiv in ne more zagnati brez dovoljenja. Ko gre za zlonamerno programsko opremo, držite uradne vire za svoje aplikacije in dobro ste. Če nameščate programe iz neznanih virov (vključno z ukoreninjenjem in zapiranjem jakosti), boste morda zlahka naleteli na zlonamerno programsko opremo. Ampak to je tvoje delo. Povprečni uporabnik mobilnih naprav nima strahu pred virusi in zlonamerno programsko opremo. Vsaj za zdaj.

Do nadaljnjega je mobilni virus velik hype. Ne verjamem v hype.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here