Registracija mobilnega naročnika na poti

Nigerijska komisija za komunikacije (NCC) se je odločila, da bo prodajo kartic SIM na ulicah od 1. marca 2010 prepovedana.

NCC tudi pravi, da so bili operaterji pooblaščeni, da zagotovijo registracijo vseh trenutno aktivnih kartic SIM v svojih omrežjih. Nove kartice SIM bodo zahtevale registracijo pred aktivacijo. Dokumenti, kot so osebne izkaznice in fotografije potnih listov, bodo potrebni za registracijo naročnikov.

Pred prihodom tehnologije GSM v Nigeriji so vse obstoječe telekomunikacijske družbe zahtevale registracijo naročnikov. Od takrat so se stvari precej spremenile, tako da lahko zdaj na ulici odkupijo celo črte na CDMA omrežjih, brez vsakršne identifikacije.

Resen rezultat tega je, da kazenski elementi lažje uporabljajo mobilne komunikacije brez sledi. Registracija naročnika bo zagotovo precej potegnila.

Seveda, registracija naročnikov in zapora prodaje SIM na ulicah pomenita tudi, da bodo omrežja počasnejša stopnja povečevanja naročnikov, vendar pa tu ugibamo, da bo ta počasnejša širitev prešla k boljši kakovosti storitev za obstoječe naročnike.

V zadnjih nekaj letih smo bili priča, da je mobilna pokrajina z promo po promo in ogromnimi prometnimi trni med takšnimi promo. Upamo, da bo mobilna loterija jamboree zmanjšala (če le malo), kot tudi s to novo politiko iz NCC.

Mobilnost Nigeria v celoti pozdravlja novo potezo za registracijo mobilnih naročnikov.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here