Mobilni telefoni in tveganja na spletu

Ljudje imajo radi slikati - veliko jih je. Poleg tega so v tem dnevu in starosti spletne strani za socialno mreženje omogočile preprosto nalaganje takih fotografij, ki jih lahko delijo na svet.

Kar mnogi uporabniki telefona morda ne vedo, je, da te slike predstavljajo resno potencialno varnostno tveganje za njih in svoje ljubljene. To je zahvaljujoč isti tehnologiji, ki omogoča veliko uporabnih funkcij na svojih sijočih telefonih.

GPS in lokacijske storitve
GPS omogoča, da se lokacija lokacije telefona sledi kjerkoli na svetu. GPS uporabljajo storitve zemljevidov, vključno z Ovi Zemljevidi in BlackBerry Maps ter Google Zemljevidi, med drugim. S storitvami, ki temeljijo na GPS, lahko najdete kraje po vsem svetu in jih vodite na tista mesta. Cool in uporaben.

GPS uporabljajo priljubljene storitve, kot je Foursquare. Zabava, da.

GPS omogoča tudi označevanje slik, posnetih s telefonom, s krajem, na katerem so bile posnete. Dobro je za tiste trenutke, ko med Safari ali počitnicami preživite avanturo v naravi. Toda ...

Druga stran
Če posnamete slike z občutljive lokacije, npr. Vaš dom in oznaka GPS je omogočena v telefonski kameri, to pomeni, da so te iste slike, ko so naložene, vgrajene v podatke o lokaciji vašega doma.

Ali vaši alarmni zvonci še vedno zvonijo? Ali se počutiš, kot da bi odvrnil telefon? Nah; tega še ne storite.

Kaj storiti
Vsakič, ko kupite telefon - mislim vsakič, ko je ena od prvih stvari, ki jih morate preveriti, so nastavitve GPS, položaja ali lokacije. Upoštevajte te tri besede - "GPS", "Positioning" in "Location".

Preberite tudi: Ali berete na mobilni napravi?

Poiščite te nastavitve in jih izklopite.

Sprožite tudi fotoaparat in poiščite možnost, da onemogočite Geo-tagging. Upoštevajte to besedo "Geo-tagging".

Če naložite geo-označene medije, pomeni, da lahko lokacijo, v kateri so bili ujeti ti mediji, sledi vsakdo, ki ve, kam naj pogleda.

Če na primer prenesete fotografije, posnete doma ali na drugih občutljivih mestih v Facebook, Picasa in druge, storite si uslugo in izklopite geo-označevanje svojih slik in videoposnetkov. Resnično ne potrebujete sveta, da boste lahko našli svoj dom.

Uporabite na podlagi potrebe
Ko potrebujete storitve GPS, geo-označevanja ali lokacije, jih lahko vključite in uživajte v njihovi uporabi. Potencialna tveganja bodo vedno obstajala, da, vendar malo previdnost ne boli.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here