Mobilni operaterji so prepovedali nakup treh sredstev NITEL

Ko je bil NITEL pred nedavnim pripravljen za prodajo, sem izrazil nesmiselnost zanimanja Globacoma pri nakupu NITEL-a. NITEL in Globacom sta nacionalni operaterji - in edini sta. Preprosto bi bilo protiproduktivno omogočiti tak nakup. Preprosto se bomo vrnili v stanje monopola.

K sreči sta NCC (Nigerijska komisija za komunikacije) in BPE (Urad javnih podjetij) sprejeli ukrepe za zagotovitev, da se tak nakup ne zgodi. Izvodi iz novice:

Na primer, Globacom je bilo povedano, da na podlagi licence drugega nacionalnega operaterja (SNO) ne more kupiti NITEL-a kot celote, ker bi "Globacom zapustil z dvema licencama SNO in bi zato bil protikonkurenčen". Chigbo Anichebe, predstavnik BPE, pojasnjuje: "Zaradi Globacovega SNO licence jim ne bo dovoljeno ponuditi tudi ponudbo za domače fiksne telefonije, saj že imajo licenco za lastno upravljanje." Družba tudi ne more ponuditi za SAT-3, kot velja za Etisalat in MTN.

"Nigerijski telekomunikacijski operaterji, to je MTN, Etisalat, Zain in Glo, ne smejo kupiti mobilne roke M-TEL, ker imajo trenutno licenco Digital Mobile License in General System for Mobile (DML / GSM). Nigerijskim komisijam za komunikacije (NCC) bi nakup M-TEL s strani katerega koli od sedanjih imetnikov licence GSM predstavil izzive glede konkurence in bi bil v nasprotju z regulativnimi smernicami in pogoji za izdajanje dovoljenj. "

Zanimivo je, da je izvršni direktor enega od operaterjev navedel: " Presenečeni smo, da bi BPE in NCC lahko to storili. "

Prav tako se glasi: Hands-on: Samsung Galaxy Alpha je krasen

Zanima me, kaj točno je presenetljivo glede teh odločitev. Zakaj bi operater želel imeti dve GSM licenci? V kakšen namen? Zakaj bi zdravi regulator omogočil obstoječemu nacionalnemu operaterju, da prevzame edinega drugega nacionalnega operaterja?

Dr. Emmanuel Ekuwem, predsednik Združenja telekomunikacijskih družb Nigerije, je dobro ocenil, ko je dejal: " Globacom je že drugi nacionalni prevoznik in podjetje ima licenco za opravljanje istih storitev kot NITEL. Telekomunikacijski sektor mora imeti zdrav razum, ko podjetje postane res previsoko in preveč močno z veliko pokritostjo, kar lahko vpliva na konkurenco v industriji . "

Dober korak s strani NCC in BPE.

Vir: 234next.com

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here