Prenosljivost mobilnih številk, ki bo na voljo maja 2011

2011 bo vsekakor postalo leto vznemirljivih dogodkov v mobilnih napravah. Zjutraj sem dobil potepuh, ki je potekalo na tiskovni konferenci, na kateri je NCC napovedal, da se bo prenosljivost številk začela v Nigeriji maja 2011.

To je skoraj neverjetno. Pred letom sem prebral spletno uradno objavo NCC, kjer je NCC govoril o načrtih za uvedbo prenosljivosti številk. Včeraj sem razpravljal o njem na Twitterju, medtem ko govorim o novih MTN tarifah. Ljudje so začeli govoriti, da bi bilo določeno najhitreje prizadeto določeno omrežje Nigerije, če bi se prenesla prenosljivost številk. Glej, da bo prišel na življenje maja 2011.

Glede na poročilo v THIS DAY Live:

Glavni izvršni direktor Nigerijske komisije za komunikacije (dr. Eugene Juwah) je razkril, da se bo prenosljivost številk začela v državi maja letos.

Dnevni red, ki ga bo komisija opravila, vključuje konsolidacijo in integracijo mobilnih brezžičnih storitev, stacionarnega in širokopasovnega uvajanja za nacionalni razvoj; okrepljen konkurenčni trg, večja izbira za potrošnika; močno spremljanje skladnosti in izvrševanje predpisov in navodil; nacionalno povezovanje za pospešeno rast in okrepljene mednarodne odnose.

Kaj je prenosljivost številk?

Prenosljivost številk omogoča uporabnikom mobilnih telefonov, da ob prenosu z enega operaterja mobilnega omrežja na drugega zadržijo svoje številke mobilnega telefona. Če sem z določenim omrežjem in nisem zadovoljna, se lahko preprosto pomaknem v omrežje po svoji izbiri, ne da bi spremenil svojo številko. Ne bi smel iti skozi bolečino, da bi ugotovil, kako opozoriti svoje stike, da se je moja številka spremenila.

Prav tako se glasi: Kakšna velikost zaslona tabličnega računalnika je prava za vas?

Ko prenosljivost prenosnih telefonov sčasoma preide v živo, bo spodbudila večjo konkurenco med telekomunikacijskimi operaterji. Upamo, da bo to imelo za posledico, da naročniki uživajo več koristi. Zelo se veselim tega.

Ali ste tako navdušeni, kot sem jaz?

Katere spremembe se veselite, ko prenosljivost številk konča v živo?

Ali bo to prineslo kakršne koli hitro spremembo telekomunikacijskih storitev v Nigeriji za glasovne klice, besedilo in podatke?

Kateri so vaši zaključki? Polje za komentarje je odprto, najprej komentirajte in povabite svoje prijatelje, naj se pridružijo. Hvala.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here