Ponudnikom mobilnega omrežja vam ni treba zapreti telefona za posodobitve 3G

Prebral sem zgodbo o Facebooku, ki mislim, da bo zanimala vsakogar. V celoti ga reproduciram:

Prejel sem klic od nekoga, ki je trdil, da je iz mojega ponudnika mobilnih storitev in me je prosil, naj telefon za 2 uri izklopi za posodobitev 3G. Ko sem šel na sestanek, nisem vprašal, ampak samo zaprl mobilni telefon.

Po 45 minutah sem se počutil zelo sumljivo, ker klicatelj niti ni predstavil svojega imena. Hitro sem vklopil svoj mobilni telefon in videl več neodgovorjenih klicev od mojih družinskih članov, drugi pa so bili od števila, ki so me prej klicali. Poklicala sem svoje starše in bil sem pretresen, da so zveneli zelo zaskrbljeni, da me vprašajo, ali sem varen. Moji starši so mi povedali, da so prejeli klic od nekoga, ki je trdil, da me imajo z njimi in prosijo za denar, da me pustite brezplačno. Klic je bil tako resničen in moji starši so celo slišali "moj glas", ki je glasno vpil, ki prosi za pomoč. Moj oče je bil v banki, ki je čakal na naslednji poziv za nadaljevanje prenosa denarja. Rekel sem staršem, da sem varen in prosil, naj vložijo policijsko poročilo.

Takoj po tem sem dobil še en klic od tistega, ki me je prosil, da za 1 uro zaustavim svoj mobilni telefon, ki sem ga zavrnil in odložil. Klicali so mi mobilni telefon, dokler se baterija ne zruši. Sam sem vložil policijsko poročilo in uradnik me je obvestil, da je bilo veliko takih goljufij prijavljenih. Večina primerov je poročala, da je žrtev že prenesla denar! In nemogoče je vrniti denar. Bodite previdni, saj se lahko takšna prevara dogaja kateremu koli od nas!

Ti fantje so tako profesionalni in zelo prepričljivi med klici. Če vas prosimo, da ponudnik storitev ugasne svoj mobilni telefon za posodobitve, ASK AROUND! Vaša družina ali prijatelji lahko prejmejo isti klic.

To je precej smešna zgodba. Mislim, da preveč ljudi verjame v to, kar jaz imenujem tech praznik, in kot taki goljufi izkoriščajo to. Seveda, če menite, da ljudje do danes še vedno pošiljajo tiste neumne sporočila, ki naj bi jih po navodilih WhatsApp ali BlackBerryja o tem, kako bo vaš račun zaprt, če ne naredite nekaj neumnih stvari, je zlahka videti, kako ljudje padajo za to vrsto stvari. Še vedno se mi zdi smešno. Tudi smešno. Se spomniš prevare o radioaktivnih žarkih z Marsa (ali je bil to Alpha Centauri)? Duh!

Preberite tudi: Pridobite 30 MB brezplačnih podatkov mesečno z Etisalatovim novim Easylife 3.0

Če vaš omrežni operater nadgradi svojo storitev na 3G, sploh ne bi imel nobenega opravka s telefonom. Vsak ponovni zagon bi moral biti v določenih vidikih lastnih sistemov, in mnogokrat bi se popolnoma zavedali. Da bi bili prepričani o vseh zahtevah v zvezi s svojo linijo, bo hiter telefonski klic do skrbi za stranke (v redu, bi moral) razjasniti stvari. Kaj pa prihajajo na Mobility.ng, da bi postavili vprašanje tam zunaj? Tudi če ste bili mudi nekam, ki ste jih dobili in ste prejeli takšen klic ali sporočilo, vaš telefon ne bo razpadel ali umrl, če se boste odločili počakati, da boste dobili več informacij, preden boste ukrepali.

Goljufi ljudje izkoriščajo pred goljufijo. Ne bodi eden.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here