Mobilni podatki in uporabniku prijazna konfiguracija

Neverjetno je, da v letu 2009 (ne leta 1989) nekateri od naših lokalnih ponudnikov storitev GSM še vedno prosijo odjemalce, da pridejo v svoje pisarne ali da telefonske klice zahtevajo, da zahtevajo njihovo linijo, da se omogoči dostop do podatkov mreže ( ali dodano vrednostjo) storitev.

Medtem ko je uvajanje podatkovne storitve dobro cenjeno, bi morala omrežja narediti korak naprej, da bi naročnikom omogočili dostop do teh storitev.

Na primer, ni utemeljenega razloga, zakaj omrežja ne morejo zagotoviti svojih že obstoječih kartic za internet. Dejstvo je, da vsaj MTN in Etisalat počnejo prav v zvezi s tem. Posebno je treba pohvaliti Etisalat, čeprav so novi igralci v nigerijskem telekomunikacijskem ekosistemu, bolj usmerjeni v smislu uporabniku prijaznega zagotavljanja podatkov kot starejši fantje, kot sta Zain in GloMobile.

Zagotovo omrežni operaterji ne morejo biti tako težavni za uporabo konfiguracije over-the-air (OTA), da bodo kmalu po vstavitvi vaše kartice v telefon, ki podpira GPRS ali 3G, nastavitve podatkov samodejno potisnejo v telefon in naročnik lahko preprosto zaženite telefonski brskalnik in začnite brskati po spletu.

MTN in Etisalat sta spet vodilna na tem oddelku. In še enkrat, Etisalat dobi dva dlani od mene, da bi to izvedli od besede go.

Moje izkušnje z Etisalatom so tiste, s katerimi se spominjam z ljubeznijo. V SIM sem se pojavil v telefonu, nastavitve so bile potisnjene do mene preko SMS-a, v nekaj minutah pa brskali, ne da bi morali iti v svojo pisarno, poklicati, da se moja linija zagotovi ali ročno vnaša vse nastavitve. Rekel sem: » Tako je, kot bi moral biti «.

Preberite tudi: Infinix S2 Pro Specifikacije - Dual Front Cameras

Omrežni operaterji se morajo zavedati, da povprečni uporabnik telefona ni geek, ne skrbi, da preseže osnovni meni svojega telefona, in ne bi se motilo z dodatnimi težavami pri pridobivanju storitev z dodano vrednostjo.

Povprečni naročnik želi, da te storitve delajo zunaj, in omrežja, ki se ustrezno odzivajo na to dejstvo, bodo imeli naročnike, ki jedo iz svojih rok. Podatki o mobilnih napravah bodo postali bolj previdni, ko se odpravijo težave s konfiguracijo podatkov.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here