Microsoft razkriva serijo Windows Phone 7

BARCELONA, Španija - 15. februar 2010 - Danes, na Mobile World Congress 2010, CEO Microsoft Corp Steve Ballmer predstavil naslednjo generacijo Windows® telefonov, Windows Phone 7 Series. S to novo platformo Microsoft ponuja nov pristop k telefonski opremi, ki se odlikuje po pametnem oblikovanju in resnično integriranih izkušnjah, ki na površje prinašajo vsebino, ki jo ljudje skrbijo z interneta in aplikacij. Prvič, Microsoft bo združil igre Xbox LIVE in Zune ter videoposnetke na mobilnem telefonu, izključno na Windows Phone 7 Series. Partnerji so že začeli graditi telefone; kupci bodo lahko kupili prve telefone v trgovinah na počitnicah 2010.

"Danes sem ponosen, da sem predstavil Windows Phone 7 Series, naslednjo generacijo operacijskih sistemov Windows, " je povedal Steve Ballmer, izvršni direktor podjetja Microsoft. "Na natrpani trg, napolnjen s telefoni, ki izgledajo enako in delajo iste stvari, sem izpodbijal ekipo, da bi ponudila drugačno mobilno izkušnjo. Windows Phone 7 serija je prelomnica za telefone, ki resnično odražajo hitrost življenja ljudi in njihovo potrebo po povezovanju z drugimi ljudmi in vsemi vrstami brezhibnih izkušenj. "

Zasnovan za življenje v gibanju
Z operacijskim sistemom Windows Phone 7, Microsoft sprejema bistveno drugačen pristop k programski opremi telefona. Pametno oblikovanje se začne z novim, celovitim sistemom oblikovanja, ki sporoča vsak vidik telefona, od svoje vizualno privlačne postavitve in gibanja do njegove funkcije in strojne integracije. Na začetnem zaslonu dinamično posodobljene "plošče v živo" neposredno prikazujejo uporabnike v realnem času, tako da zlomijo plesen statičnih ikon, ki služijo kot vmesni korak na poti do aplikacije. Ustvarite ploščico prijatelja in uporabnik si pridobi pregleden, ažuren pogled na najnovejše slike in objave prijateljev, samo tako, da se pomaknete na Start.

Preberite tudi: Odstranjevanje megapikselnega mita

Vsak telefon z operacijskim sistemom Windows Phone 7 Series bo opremljen s posebnim gumbom strojne opreme za Bing, ki omogoča dostop z enim klikom za iskanje iz kjerkoli v telefonu, medtem ko posebna izvedba iskanja Bing zagotavlja specifične rezultate, ki zagotavljajo najbolj ustrezne spletne ali lokalne rezultate, odvisno od vrste poizvedbe.

Windows Phone 7 Series ustvarja neprimerljivo skupino integriranih izkušenj na telefonu prek vozlišč Windows Phone. Vozlišča združujejo povezano vsebino s spleta, aplikacij in storitev v en sam pogled, da poenostavijo običajna opravila. Windows Phone 7 Series vsebuje šest hubov, zgrajenih na posebnih temah, ki odražajo dejavnosti, ki so najbolj pomembne za ljudi:

Ljudje . To središče prinaša zanimivo družabno izkušnjo, saj združuje ustrezne vsebine, ki temeljijo na osebi, vključno z njegovimi živimi viri iz družabnih omrežij in fotografij. Zagotavlja tudi osrednji kraj, kjer lahko v enem koraku objavite posodobitve za Facebook in Windows Live.

Slike . To središče omogoča preprosto izmenjavo slik in videoposnetkov v družabno omrežje v enem koraku. Windows Phone 7 serija združuje tudi uporabniške fotografije s povezovanjem s spletom in osebnim računalnikom, zato je telefon idealen kraj za ogled celotne slike in videoposnetka osebe.

Igre . Ta zvezdišče prinaša prvo in edino uradno izkušnjo Xbox LIVE na telefonu, vključno z Xbox LIVE igricami, Feed Spotlight in možnostjo prikaza avatarja igralca, dosežkov in profila igralcev. Z več kot 23 milijoni aktivnih članov po vsem svetu, Xbox LIVE odpre svet prijateljev, iger in zabave na Xbox 360, zdaj pa tudi na Windows Phone 7 Series.

Prav tako se glasi: Ste posodobili svoj telefon Windows Phone 8.1?

Glasba + Video . To središče ustvarja neverjetno izkušnjo medijev, ki prinaša najboljše Zune, vključno z vsebino iz računalnika uporabnika, spletnih glasbenih storitev in celo vgrajenega FM radia v eno preprosto mesto, ki je vse o glasbi in video. Uporabniki lahko medijsko izkušnjo spremenijo v družabno družbo z Zune Socialom na osebnem računalniku in svoja priporočila za medije delijo z enakopravnimi ljubitelji glasbe. Izkušnje pri predvajanju so bogate in enostavne za navigacijo ter vsebujejo poslušalca.

Tržnica . To središče omogoča uporabniku, da preprosto odkrije in naloži telefon s certificiranimi aplikacijami in igrami.

Urad . To središče prinaša znane izkušnje vodilne svetovne programske produktivnosti na Windows Phone. Z dostopom do Officea, OneNotea in SharePoint Workspace na enem mestu lahko uporabniki preprosto preberete, uredite in delite dokumente. Z dodatno močjo Outlook Mobile uporabniki ostanejo produktivni in ažurni, ko so na poti.

Razpoložljivost
Partnerji z vsega sveta so se zavezali, da bodo vključili Windows Phone 7 Series v svoje portfeljske načrte. Vključujejo mobilne operaterje AT & T, Deutsche Telekom AG, Orange, SFR, Sprint, Telecom Italia, Telefónica, Telstra, T-Mobile ZDA, Verizon Wireless in Vodafone ter proizvajalci Dell, Garmin-Asus, HTC Corp., HP, LG, Samsung, Sony Ericsson, Toshiba in Qualcomm Inc. Prvi telefoni bodo na voljo na dopustu 2010. Kupci, ki bi želeli prejeti dodatne informacije o seriji Windows Phone 7 in jih obvestiti, ko so na voljo, se lahko prijavijo na //www.windowsphone7series.com.

Če si želite ogledati celotno predstavitev Steve Ballmerjeve tiskovne konference na kongresu Mobile World Congress in izkušnje operacijskega sistema Windows Phone 7 z demo spletnega izdelka, lahko bralci obiščejo //www.microsoft.com/news/windowsphone.

Preberite tudi: Fotografije: Pliris BlazeX in Blaze + ob drugem


Slika na vrhu strani je posnetek novega WP7 domačega zaslona. Tukaj je video demo funkcij serije Windowsphone 7.


Naše misli:
Sprejem in izboljšanje zuna vmesnika za WP7 je dobra poteza.

Všeč mi je koncept vozlišč. Sliši se intuitivno in upamo, da bo to dobro izvedeno. Namesto, da se želite pomikati med programi, preprosto obiščete vozlišče za povezane aplikacije in storitve. Na primer, namesto da bi radi iskali aplikacijo FM radio, pojdite na razdelek Music + Video. V njem je vključen kateri koli vir videoposnetka in glasbe. Pametno.

Zdi se, da je Microsoft v pravi smeri z WP7. Sedaj moramo le čakati do konca leta za prve naprave.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here