Microsoftova politika v operacijskem sistemu Windows 7 serije

Dobro je ceniti Microsoft in okno telefon 7 navidezno anomalous marketing. Nikogar ni skrivnost, da so okenski mobilni telefoni slabo prodajali od nedavnih. S prihodom iphone in android v svetu mobilnih telefonov, bogastvo oken mobilne se še bolj zmanjšuje.

Če želite razumeti Microsoftovo politiko ocenjevanja konkurenčnosti proti temi "sovražniki", morate ceniti diametralno nasprotni svet pametnega telefona Google Android in Apple iphone. Ena je zaprta, druga pa odprtokodna. Ena je opredelila ponudbo in kakovostno zagotovljene izdelke po maloprodajnih enotah svojih mobilnih naprav, drugi pa imajo močan operacijski sistem, a vseprisotni mobilni produkti.

Apple meni, da bi morali uporabniki imeti isti uporabniški vmesnik na svoji napravi. Ta OS se tako lahko uporablja na podobnih napravah kot del velikega ekosistema izdelkov Apple. Po drugi strani pa Android ponuja trden odprtokodni pristop k svojemu zmogljivemu pametnem telefonu, mnogi proizvajalci pa jih lahko spremenijo in jih uporabijo po svoji volji.

V nekaterih primerih vidite, Samsung, HTC in celo Acer, ki dodajajo svoj uporabniški vmesnik na vrhu operacijskega sistema Android. Torej, ko kupite android izdelek, ne morete napovedati 100% natančnosti, kaj dobite v smislu funkcionalnosti ali uporabniškega vmesnika. Telefon Samsung Samsung je lahko drugačen glede na delovanje naprave Samsung ali Motorola v napravi Android. Tudi aplikacija android, ki dobro deluje na telefonu HTC, na primer ne more zagnati telefona Motorola Android. Morda se Microsoft to izogne!

Zdaj Microsoft želi urediti in strogo uveljaviti minimalni standard za svoj Windows Phone 7. Želijo uporabiti model, prikazan zgoraj za Apple iphone v svoji seriji Windows Phone 7. Želijo imeti zaprt ekosistem skupaj s celo trgovino s programi, ki je znana kot tržnica za Windows 7, kjer lahko kupite nadzorovane aplikacije, podobne formatu Apple apps store.

Prav tako se glasi: Lenovo A6000 smo postavili na test 4G

Hočejo situacijo, v kateri, če kupite okno telefona iz Samsunga v Lagosu v Nigeriji in kupite še en okenski telefon HTC v Združenem kraljestvu, boste imeli enako uporabniško izkušnjo in lahko napovedujete, da se uporabniški vmesnik, funkcionalnost in podobne aplikacije izvajajo v oba telefona brezhibno.

Zasluga
Eden od težav, s katerimi se sooča mobilni operacijski sistem Windows, je isti, ki se lahko kasneje pojavi na platformi Android. To je neločljiv problem pri odprtokodnem OS, kar je pomanjkanje standardizacije. In morda univerzalnost. S tem novim pristopom Microsofta nameravajo doseči enotnost svojih izdelkov in morda bodo zagotovili tudi zagotavljanje kakovosti.

Ko kupite okno mobilni telefon, ste prepričani, da je najmanjši RAM (256 MB), v zgrajenem pomnilniku (najmanj 8 GB), brez odstranljive pomnilniške kartice, ena od treh zahtev za težko opremo in po možnosti nadgradljiv OS s poznejšimi firmwares. Obstaja tudi kakovostno urejena trgovina z aplikacijami, kjer so aplikacije tretjih proizvajalcev pregledane in odobrene v formatu Apple apps store. Microsoft celo obljublja bolj odprt pristop k shranjevanju aplikacij.

Ta sistem tudi dobro služi svojim podjetniškim partnerjem. Nihče ni boljši od doslednosti v svojih poslovnih podjetjih. Njihovi osnovni uporabniki podjetja bodo imeli izbiro različnih proizvajalcev in aplikacij tretjih oseb z zagotovilom, da bodo dobili en sam operacijski sistem, isti uporabniški vmesnik in interoperabilnost aplikacij, ne glede na vir serije Windows Phone 7.

Pomanjkljivosti
Ta poskus Microsofta, da prenovi svoj OS, ni brez kritike, čeprav nepošteno. Za eno ne gre le za posodabljanje in ponovno pozicioniranje, temveč za upoštevanje preferenc svojih uporabnikov in strank.

Ta nova politika ima svoje polemike, ker so Microsoft v svojem revnem razvoju svojega novega operacijskega sistema, potopili vanj in so ignorirali nekatere napake svojega nasprotnika, Apple. Zaradi enostavnosti bo to navedeno spodaj:

Preberite tudi: Huawei GR3 4G testi

1. Brez zagona več nalog. Microsoft v WMP 7 ne želi vključiti več nalog z ab initio, da bi posnemal to funkcijo iphonea in za preprostost. Ne glede na to, ali je za izboljšanje življenjske dobe akumulatorja ali samo za preprost vmesnik, v dogodku MIX niso bili uradni razlogi. Pred kratkim je Apple iphone kritiziral zaradi pomanjkanja več nalog in od intenzivnosti tega je bilo jasno, da uporabniki radi to funkcijo. Zakaj bi Microsoft moral prezreti, kot je presenetljiva funkcija, se zdi težko oceniti.

2. Ni odstranljive pomnilniške kartice. To je samoumevno.

3. Brez kopiranja in prilepka; tudi v telefonu iPhone je ta pomanjkljivost popravila v OS 3.0. nadgradnja.

4. Brez bliskavice v brskalniku; Pomanjkanje bliskavice me preplavi. Pravzaprav so lahko v operacijskem sistemu in vmesniku dali Silverlight (Microsoftovo različico Flash), vendar so ga izključili na najpomembnejšem področju, ki je bilo pomembno, kar je bil mobilni internetni brskalnik.

5. Tesno urejena trgovina z aplikacijami; to lahko služi kot moč in šibkost. Apple apps store je bila kritizirana zaradi pomanjkanja odprtosti. Poglejmo, ali to ne bi bilo v primeru trga WMP 7.

6. zaprto okolje ali ekosistem; Obstaja veliko ljudi, ki imajo radi zaprt sistem Apple. Druge raje odločajo za odprtost in konfiguracijo nosilca / izdelovalca obstoječega operacijskega sistema. To je razlog, zakaj IG kot (s spoštovanjem) bo raje jailbreak njihov iphone, da bi dobili večjo uporabniško nastavljivost. Toda kateri koli model, ki ga izberete, je najpomembnejša stvar, ki jo morda raje izbere uporabnik, zagotavljanje kakovosti in podoben uporabniški vmesnik in enostavnost uporabe v vseh operacijskih sistemih enega izdelka.

Ni vam treba ponovno začeti učiti in obvladati uporabniškega vmesnika za Android telefon ali okno mobilni telefon vsakič, ko spremenite proizvajalca. Jaz, jaz raje zaprti, vendar kakovostno zagotovljen uporabniški vmesnik. Tako kot računalnik Windows 7, na primer. Zaprt je, na primer, vendar sprejema toliko programske opreme / aplikacij tretjih oseb.

Preberite tudi: Pazite na posodobitev sistema Windows ob povezovanju

Ne glede na to, ali kupujete operacijski sistem Windows 7 z Dell ali Acer ali HP, veste, kaj ste kupili. Ima en sam operacijski sistem in uporabniški vmesnik, podobna programska oprema pa bo podobna pri vseh treh proizvajalcih. Morda je to tisto, kar Microsoft sledi. Ampak potem, oni ne bi smel gladi OS funkcij!

Zaključek
Nove naprave, ki uporabljajo WMP 7, ne bi bile na voljo do "praznikov". Morda je še prezgodaj ugotoviti, ali ima Microsoft zmagovalec v svojih rokah. Ampak zadostuje reči, da ima njihova politika zasluge in slabosti. Microsoft je ustvaril platformo, ki je preprosta za uporabo, in tudi odstranila nezadosten uporabniški vmesnik operacijskega sistema Windows. Želijo poskušati ustvariti uspešen mobilni model v skladu z njihovim modelom računalniškega OS.

OS WMP je dovolj preprost in omogoča razvijalcem, da naredijo dobre tretje stranke. IPhone je bil prej kritiziran, vendar so postopoma izboljšali svoje lastnosti in se še vedno izboljšujejo in prodajajo v drovesih. Morda bo Microsoft vlekel isto vrstico, če ima privlačen in tekoči uporabniški vmesnik, kot je iphone.

Okus pudinga je v jedi in morda bi morali počakati in videti, kako se vse to izkaže. Kaj bo zagotovo pomagalo Microsoftu še dodatno izboljšanje funkcij z naslednjo firmware ali OS posodobitev. Če je njihova politika dobro premišljena, in če nudijo spremljajočo združljivo podporo strankam, bomo morda imeli zmagovalca v naših rokah.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here