Microsoft kupi Skype za 8,5 milijarde dolarjev

Microsoft in Skype sta danes sporočili, da sta sklenili dokončno pogodbo, po kateri Microsoft bo kupil Skype, vodilno podjetje za internetno komunikacijo, za 8, 5 milijarde dolarjev v gotovini iz skupine vlagateljev, ki jo vodi Silver Lake. Dogovor so potrdili upravni odbori Microsofta in Skypea.

Pridobitev bo povečala dostopnost video in glasovnih komunikacij v realnem času, kar bo prineslo koristi potrošnikom in podjetjem ter ustvarilo znatne nove poslovne priložnosti in prihodke. Kombinacija bo razširila Skypeovo blagovno znamko svetovnega razreda in doseg mrežne platforme, obenem pa izboljšala obstoječo ponudbo komunikacijskih izdelkov in storitev v realnem času.

S 170 milijoni povezanih uporabnikov in več kot 207 milijardami glasovnih in video pogovorov v letu 2010 je Skype pionir pri ustvarjanju bogatih, pomembnih povezav med prijatelji, družinami in poslovnimi sodelavci po vsem svetu. Microsoft ima dolgoročno osredotočenost in naložbe v komunikacije v realnem času na različnih platformah, vključno z Lync (ki je v tretjem četrtletju dosegla 30-odstotno rast prihodka), Outlook, Messenger, Hotmail in Xbox LIVE.

Skype bo podpiral Microsoftove naprave, kot so Xbox in Kinect, Windows Phone in širok nabor naprav Windows, Microsoft pa bo uporabnike Skype povezal z Lync, Outlook, Xbox Live in drugimi skupnostmi. Microsoft bo še naprej vlagal in podpiral Skype stranke na platformah, ki niso Microsoftovi.

"Skype je fenomenalna storitev, ki jo ljubijo milijoni ljudi po vsem svetu, " je povedal izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer. "Skupaj bomo ustvarili prihodnost komunikacij v realnem času, da bi ljudje lahko preprosto ostali povezani z družino, prijatelji, strankami in sodelavci kjerkoli na svetu."

Preberite tudi: Kako preprečiti, da vaš iPhone 6 iz #bendgate

Skype bo postal nova poslovna podoba v Microsoftu, predsednik uprave Skypea Tony Bates pa bo prevzel naziv predsednika Microsoft Skype Division, ki bo neposredno poročal Ballmerju.

"Microsoft in Skype imata vizijo, da bi našim strankam prinesli inovacije in izdelke za programsko opremo, " je povedal Tony Bates. "Skupaj bomo lahko pospešili Skypeove načrte za razširitev naše globalne skupnosti in uvedbo novih načinov za komuniciranje in sodelovanje, " je dejal Bates.

"Tony Bates ima odlično vodilno vlogo in bo okrepil vodstveno ekipo Microsofta. Veselim se talentirane globalne delovne sile Skype, ki Microsoftu prinaša vpoglede, ideje in izkušnje, "je dejal Ballmer.

Egon Durban, direktor podjetja Silver Lake, je v imenu skupine vlagateljev, ki je prodal Skype, povedal: »V času našega lastništva smo navdušeni nad preoblikovanjem Skypea in hvaležni za izredno zavezanost svoje vodstvene ekipe in zaposlenih. Z Microsoftom smo navdušeni nad dolgoročno prihodnostjo Skypea, saj je pripravljen postati ena od najbolj dinamičnih in celovitih komunikacijskih platform na svetu. "

Podjetje Skype je bilo ustanovljeno leta 2003, septembra 2005 pa je kupilo Skype, nato pa ga je pridobila investicijska skupina, ki jo je vodil Silver Lake novembra 2009. Skype je v zadnjih 18 mesecih dosegel impresiven napredek pod vodstvom Silver Lakeja, , razvijanje novih tokov prihodkov in strateških partnerstev, pridobivanje intelektualne lastnine, ki napaja svojo mrežo enakovrednih strank in zaposlovanje odlične vodstvene ekipe.

Drugi člani prodajne skupine vlagateljev, ki jih vodi Silver Lake, so eBay International AG, investicijski odbor CPP, Joltid Limited v sodelovanju z Europlay Capital Advisors; in Andreessen Horowitz.

Prav tako se glasi: Zakaj se lahko držim Symbian na zelo konec

Za pridobitev veljajo regulativne odobritve in drugi običajni pogoji zapiranja. Stranke upajo, da bodo v tem koledarskem letu pridobili vsa potrebna regulativna potrdila.

Vir

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here