MicroSD kartice in high-end pametne telefone

Včeraj sem na Cvrkutu citiral nekaj, kar je rekel anonimni posameznik. Ta citat je ustvaril odgovor, ki je sprožil ta blogpost. Tukaj je citat iz Tameduna (v jeziku Yoruba, Tamedun ali Lagbaja so imena, ki se uporabljajo za anonimne osebe):

"Imam Oba X in S3 in uporabljam One X veliko več. To je še toliko lepše, da bi rad gledal in se igral z "

Odgovor na to citat je bil to:

Prednost S3; Razširljiva pomnilniška reža! QED.

Čeprav bi bil ta odziv primeren v drugem kontekstu, je zaradi posebnega konteksta razprav v celoti drugačen. Tukaj je kontekst vrhunskega segmenta pametnih telefonov. Galaxy S3 in One X sta z iPhone 4S v smislu cenovnega razreda. Če je iPhone že nekaj let dokazal, je to, da segment high-end igra drugačen nabor pravil iz ostalega trga.

Stvari, ki so pomembne na dnu piramide, niso narejene na vrhu. Ena posebna stvar, ki ni pomembna na vrhu piramide, je razširljiv pomnilnik - microSD kartice in podobno.

Ljudje, ki si lahko privoščijo te naprave, imajo pogosto dostop do več računalnikov doma, na delovnem mestu, povsod. Zato sinhronizacija ali kopiranje datotek prek osebnega računalnika ni težava. Kartica microSD ni zamujena.

Na vrhu piramide tudi sinhronizacija in shranjevanje datotek prek oblačilnega pomnilnika tudi ni velika težava. Ljudje, ki si lahko privoščijo HTC One X, Samsung Galaxy S III ali iPhone 4S, niso omejeni s stroški mobilnega dostopa do interneta. Prav tako imajo pogosto dostop do WiFi na svojih krajih dela ali celo doma.

Preberite tudi: Hitri nasveti za boljše slike s kamero

V lasti in uporabi sta iPhone 3GS, Nokia E7 in zdaj HTC One X. Nobena od teh podpira kartice microSD. Vendar nisem ničesar zamudil z nobenim od njih. Primer 3GS je bil grozljiv v mojih izkušnjah, čeprav zaradi pomanjkanja USB pomnilnika, kot sem rad ročno kopirati in urediti moje datoteke na določene načine. To sem bil jaz. Poleg iPhone 3GS sem tudi brez težav izdal vse svoje datoteke - dokumente, avdio in video - na E7 in One X.

Posamezna kilometraža se lahko razlikuje, saj lahko vidite, da sem imel težave z 3GS zaradi pomanjkanja USB-pomnilnika (to ni bila pomanjkanje kartice microSD, ki je bila ta težava), vendar je zelo jasno, da je vrh piramida ni omejena zaradi pomanjkanja nekaj osnovnega kot reža za kartice microSD. Telefoni v tem segmentu prodajajo brez nje.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here