Proizvodnja telefonov v Nigeriji ne naredi poslovnega smisla

Vsakič, ko slišim, da nekdo zahteva, da se ta znamka ali ta blagovna znamka oblikuje v nekdanji proizvodni tovarni, jaz vdihnem. Ali všeč našim neinformiranim občutkom ravno toliko? Nisem v proizvodnji, vendar pridobivanje najbolj osnovnih nalog, opravljenih v Nigeriji, zahteva heruklean trud in veliko manevrskega delovanja. Ne samo to, sem jih naredil za veliko višje stroške kot oseba v Accra, Nairobi, Pretoria, New York ali London.

Zakaj? Vsi se zavedamo, zakaj! Ustvarjamo lastno zasebno silo, vodimo večkratne nepravilne internetne povezave, medsebojno soočamo vladne uslužbence in dušimo vladne politike. Ob koncu dneva porabimo več energije, porabimo več časa in povzročamo večje stroške, kot jih imamo. Ti stroški se prenesejo na potrošnika.

Zdaj si predstavljamo, da moramo proizvajati fizično blago, ki mora na teh trgih tekmovati na mednarodnem trgu. Sane poslovni ljudje vedo, da ne bo v spodnjem vrstnem redu dobro. Občutno je pomanjkanje podporne infrastrukture in politik, da bi bilo to blago.

Že desetletja takšna podjetja, ki so delovala v Nigeriji, selijo svoje proizvodne baze v sosednje države. Celotna predelovalna industrija je zdaj izumrla.

Oglejte si blagovne znamke pametnih telefonov, ki trdijo, da proizvajajo naprave v državi. Kje so njihovi izdelki? Kdaj si nazadnje srečal nekoga, ki ga uporablja? Kjer jih najdete na trgu, so razumljivo precenjeni in tako ne konkurenčni. Kot taki vi in ​​jaz jih ne kupujemo. Kakšne vrste prodaje te znamke prodajajo?

Preberite tudi: Android Nasvet: Kako omogočiti koš

Samsung Mobile je končno dejal, da v tem času ne bodo ustanovili proizvodnega obrata v Nigeriji. In po stopnji gremo kot narod, morda ne bodo nikoli - in jih ne krivim. Niso prišli v Lagos, da bi prodali zemeljsko olje pod mostom. Vsakdo, ki namerava izdelovati pametne telefone v Nigeriji, zdaj v glavi gradi belega slona.

To preprosto ne pomeni, da je poslovanje smisel za vsakogar, poleg morda tudi hvalevarskih pravic. Veste, kako ljubimo hvalnice v teh delih. "Prva družba, da bi pametne telefone v Nigeriji". Toda pametne telefone nikjer ne vidijo. Ponovno se pogovoriva, ko imamo stabilno oskrbo z električno energijo, dobre sisteme za masovno transportiranje, pitno vodo, zanesljive širokopasovne povezave, obdelavo kovin in plastike, ki vključujejo rastline, in napredno misleče vladne politike.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here