Faktor prisotnosti in podpore proizvajalca

Različni dejavniki so na voljo za upoštevanje pri odločitvi za nakup ali ne za nakup določenega telefona. Ponavadi so stroški glavni dejavnik.

Eden od dejavnikov, ki se v teh delih ne zdijo močni, je prisotnost proizvajalca in podpora. Po prisotnosti in podpori proizvajalca mislim, da ima proizvajalec mobilne naprave uradno prisotnost (neposredno ali prek tretje osebe), s katero zagotavljajo podporo.

Na tej sliki: kupite svoj novi pametni telefon na več kot N60.000 in se z njo povrhno vračate domov, verjetno edini konkurent vaške žene (gospe, poročite se z geekom in nikoli ne morate skrbeti za »drugo žensko«).

Dva tedna (ali 4 mesece) kasneje, nekateri tipki na telefonu prenehajo delovati. Ali pa na zaslonu na dotik. Ali kaj drugega. Nenadoma se zavedate, da ste nemočni, ker proizvajalec vaše naprave nima prisotnosti in tukaj v tej državi ni podpore. Dejansko vaša garancija enoletne izdelovalca ni vredna papirja, na katerem je natisnjen.

Nasprotno, upoštevajte naslednje scenarije v realnem življenju:

Prva faza
Moja mati je pozno lansko leto kupila telefon s strani priljubljenega proizvajalca. Prejšnji mesec je spodnja vrstica ključev prenehala delovati. Ni problema. Zakaj? Telefon ima letno garancijo proizvajalca in na voljo je podporni center.

Telefon smo poslali v podporni center, hrbet pa v treh (3) tednih popolnoma funkcionalen in brez stroškov, razen tistega, kar smo porabili, da bi šli v in iz centra za podporo.

Druga faza
Oktobra lani sem kupil povsem nov komunikator Nokia E90. Biti geek kdaj na vrhuncu, sem takoj nadaljeval z izvedbo posodobitve vdelane programske opreme na njej, tako da bi lahko uživali v najnovejših, največje funkcije, ki jih je naprava ponudila.

Preberite tudi: internet Wi-Fi in polnilne točke na javnih avtobusih

No, v nekaj minutah sem oživil telefon. Če želite »opeko«, ga telefon ubije. Med posodobitvijo je prišlo do napake, zato je E90 preprosto zavrnil zagon od te točke. Istega dne sem ga kupil!

Off za Nokia je šel in se vrnil v dveh (2) tednih z vsemi sistemi delovanja. Absolutno brezplačno. Brez prisotnosti proizvajalca v prejšnjih dveh scenarijih bi bilo treba porabiti nekaj večjega denarja, da bi te naprave ponovno oblikovale.

Številni proizvajalci mobilnih naprav imajo že prisotnost v Nigeriji in nudijo podporo svojim izdelkom. Mnogi še niso.

Ali je proizvajalčeva podpora pomembna za vas? Ali to upoštevate pri nakupovanju novih telefonov?

Priporočeno branje: Nakup telefona z garancijo

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here