LTE - Beyond HSDPA / HSUPA

LTE je kratko za dolgoročno evolucijo. Nekateri menijo, da je to nadomestilo za sedanja 3G omrežja, npr. WCDMA / UMTS, HSDPA in HSUPA. Vendar pa je LTE bolj nadgradnja ali izboljšanje 3G tehnologije na enak način kot EDGE je izboljšanje 2G tehnologije.

Kot taka, to ni ravno nadomestilo, in medtem ko se mnogi nanašajo na to kot 4G tehnologijo, je natančneje tehnologija 3.xxG.

Z LTE gledamo na teoretične hitrosti v območju 100 Mb / s. Sedanja omrežja HSDPA ponujajo v teoriji največjo hitrost 7, 2mbps. LTE je preprosto velik preskok pri širokopasovnih hitrostih.

Čeprav na trgu trenutno ni telefonov, ki podpirajo tehnologijo LTE, so številna omrežja trdno zavezana k uporabi LTE. Omrežni operaterji na Švedskem in Norveškem že izvajajo prva omrežja LTE. V Združenem kraljestvu in na Finskem sta tudi omrežja LTE v izgradnji, zato se zdi, da je faza nastavljena na premik.

Vprašanje: kdaj pričakujemo prvo omrežje LTE v Nigeriji? Čeprav se to lahko zgodi kot previsoko vprašanje, prosimo, upoštevajte, da obstaja več razvitih držav, ki nimajo 3G omrežij, ki so tako robustna kot nekateri od tistih, ki jih imamo zdaj v državi.

Torej, kdo bo zvonil mačko tukaj v Nigeriji? In kdaj?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here