Slikovni fotografski posnetek: HTC One X v primerjavi s telefonom Nokia 808 PureView

Na moj prvi dan z Nokia 808 sem ga vzel za vrtenje s HTC One X na univerzi v Lagosu. Ker je telefon prispel v popoldansko uro, sem lahko naredil večerne posnetke, kar pomeni test slabih zmogljivosti teh dveh vrhunskih psov. Začel sem z dnevno svetlobo na preddverju Lagoon na univerzi in streljanje se je nadaljevalo, dokler ni bilo temno, ki se je končalo okoli stavbe senata, zato imamo tukaj vrsto scenarijev.

Imam nekaj mesecev, da sem seznanjen s fotoaparatom One X in le nekaj ur s PureView, vendar sem res želel priti s tem novim otrokom. Upam, da bom bolje razumel svoje tehnične lastnosti.

5 milijonov slikovnih pik PureView proti 8 milijona slikovnih pik One X
Opomba: HTC One X je nastavljen na največjo ločljivost 8 milijonov slikovnih pik. 808 je bil nastavljen na 5 milijonov slikovnih pik v načinu Creative, kar je bistvo tehnologije PureView.

Dovolj govoriti! Tu so slike. One X je vedno na vrhu in PureView pod vsako sliko. Vse kar sem storil, je bila vsaka slika znova umerjena, tako da se prilega na stran. Nobene naknadne obdelave tukaj ni. Pojdimo!

Večerni posnetek rastline, ki je postavljena na ozadje lagune. Nebo je nenaravno modro.
Čudovit posnetek rastline kaktusov. Izstrelek One X ima to grozno modro odtenek, ki je samo zmešava. Vzel sem več posnetkov in vsi so se izkazali enako. Ta modra barva se prikaže v nekaterih drugih posnetkih One X.
Tukaj je strel drevesnih vej brez listov. Znova lahko vidite modro barvo v posnetku One X.
Glavni avditorij University of Lagos. Tukaj postaja temnejša, vendar še vedno obstaja raven dnevne svetlobe. Brez bliskavice, na tej razdalji. Modro odtenek lahko znova vidite v strelu One X, ki se izkaže tudi za temno (in modro je tam še enkrat). 808 očitno zajame več svetlobe in natančneje predstavi prizor.
Na tej razdalji razlika v rezultatih ni velika, vendar je tam. 808 (spodnji posnetek) ujame več svetlobe, kot vidite. Avtomobili v parku so jasnejši in tako tudi senat.

Tukaj so obrezane slike, ki vam bodo pokazale, kaj res počne:

Tukaj so posevki istega odseka zgornjega prizora, zato si lahko ogledate količino podrobnosti in osvetlitev, ki je na voljo v vsakem posnetku.
Vrtna rastlina. Vzeto v temi na razdalji približno 2 metra. LED bliskavica One X (zgoraj) zajema zelo malo rastline.
Tukaj je osvetljena vrtna scena. Tukaj ni bilo bliskavice. 808 je posnel natančnejšo predstavitev prizora. Glejte razliko v barvi? En X se je boril za zajemanje svetlobe.

Tu so pridelki iz zgornje scene:

Vidite razlike? V spodnjem posnetku 808 so podrobnosti jasnejše in v ozadju si lahko ogledate tudi značilnosti stavbe

Zanimivo mi je, da bi 808 lahko izdelal zgornje ravni podrobnosti v načinu 5 milijonov slikovnih pik. Preprosto omamljanje. Ampak to je tisto, kar PureView tehnologija je približno - to ni število megapixel, ki šteje, ampak kaj je storil s. PureView naredi dobre stvari z velikim številom pikslov. Seveda je pravi preizkus v tej izstrelitvi učinek osvetlitve, zato bomo videli več o ostalih močeh PureView pri prihajajočih streljanju. Treba je opozoriti, čeprav se One X še naprej razočarava z modrim odtenkom.

Preberite tudi: 1GB podatkov za N1, 000 mesečno na Airtelu?

Fotografske poganjki v drugih scenarijih - v zaprtih prostorih, na zabavi, itd. - so na poti, zato ne pohitite. V računalniku imam že nekaj odličnih posnetkov v zaprtih prostorih.

Želite: iPhone 5 in Galaxy S III
Če imate v lasti Apple iPhone 5 ali galaksijo Samsung S III in vas zanima, kako se obesite z Misterom Mo za fotografsko fotografijo, mi sporočite. Obljublja, da bo zabavno!

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here