Veliko aplikacij lahko pušča vaše osebne podatke

Vsaka oseba, ki ima pametni telefon, je uporabila mobilno aplikacijo. To pomeni, da smo imeli vse te aplikacije, ki zahtevajo dostop do naših osebnih podatkov. Aplikacije vedno nam sporočajo, da bodo naše osebne podatke vedno zasebne. Vendar pa so nedavna poročila pokazala, da lahko nekatere od teh aplikacij puščajo vaše zasebne podatke.

Michael Covington, podpredsednik izdelka za mobilno varnostno podjetje Wandera, je na to temo povedal:

"Obstaja toliko zelo priljubljenih in prepoznavnih blagovnih znamk, ki proizvajajo aplikacije in spletne strani, ki puščajo osebno prepoznavne podatke".

Upoštevajte, da se vsako uro prenaša več kot 10 milijonov aplikacij, obseg te kršitve zasebnosti pa postane osupljiv.

Po Michael Covingtonu 60 odstotkov teh uhajanj osebnih podatkov prihaja iz novic, športa in nakupovalnih aplikacij. Nadaljnjih 30 odstotkov prihaja iz potovalnih, zabavnih, življenjskih in tehnoloških aplikacij ter mobilnih aplikacij. In seveda, če uporabljate aplikacije, ki zagotavljajo vsebino za odrasle, se poveča nevarnost uhajanja vaših osebnih podatkov.

To ne pomeni, da razvijalci aplikacij namerno zasebne informacije. Včasih pride do puščanja preprosto zaradi napake v kodi. Tudi po mnenju Covingtona včasih razvijalci aplikacij žurijo, da aplikacije oddajo na trg, zato težave, kot je varnost in zasebnost, morda ne bodo imele toliko pozornosti, kot bi jih morali dobiti. Poleg tega so cybercriminals postali bolj kreativni pri ribolovu naših informacij. Postavili so lažne žariščne točke WiFi; ko se povežete s temi vročimi točkami, spremljajo vse, kar počnete.

Vendar lahko še vedno zaščitite svoje osebne podatke od uhajanja med uporabo mobilnih aplikacij. Glede na Covington bi lahko pregledali vrste zahtevanih informacij. Na primer, če podjetje ponuja brezplačne novice, nima nobenega posla, ki bi zahteval vaš datum rojstva. Prav tako ne bodite prvi, ki prenese aplikacijo. Počakajte na mnenja. Prav tako lahko prenesete varnostne aplikacije za svoj telefon; ti bodo skenirali napravo in odstranili zlonamerno programsko opremo tretjih oseb. Odločno previdno obravnavajte javne žariščne točke WiFi. Poleg tega lahko uporabite VPN.

Prav tako se glasi: Baidu izbere HERE Maps za kitajske potnike

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here