Oglejte si Firefox za Android 14.0

Firefox za Android je prejel nadgradnjo, ki je pred kratkim prešla na različico 14.0. Prenesel sem in namestil in ga uporabljal kot privzeti brskalnik v moji napravi, da bi imel dober občutek svojih zmogljivosti.

Ko začnete brskalnik, vam predstavijo sličice najpogosteje obiskanih spletnih mest in možnost, da si ogledate svoje zavihke iz zadnje seje brskanja, preden jo zaprete (glejte sliko spodaj). Izgleda tudi lepo.

Prva stvar, ki mi je bila všeč, je videz in občutek. Zasnovan po zaslugi, je takoj bolj privlačen kot vgrajeni brskalnik in Chrome za Android. Da; njene preproste stvari - na primer, kako so bili uporabljeni jezički in menijski gumbi.

Tabs-pametno, sem lahko začel in obdržati odprtih 13 zavihkov hkrati brez težav.

Kolikor lahko povem, je uporabnost v tej različici Firefoxa za Android napredovala. Prejšnja ponovitev je imela menije skrita stran na straneh in si morali priti v desno ali levo, da bi imeli dostop do njih. V teh stranskih menijih so bili zaviti tabulatorji in druge funkcije. To je bilo edinstveno, vendar sem se potem zdel neumno. Ta bolj konvencionalni uporabniški vmesnik je v mojih knjigah višji.

Prikazovanje strani v Firefoxu za Android je dobro, vendar primerjave, ki sem jih zagnala, kažejo, da strani nalagajo počasneje od ostalih dveh omenjenih brskalnikov. Za hitrost je moje mnenje, da Chrome prevzame krono.

V desnem spustnem meniju so krmilniki brskalnika skriti in od tam lahko osvežite, zaznamujete, delite in celo shranite (kot PDF) stran, ki jo brskate. Dodatne nastavitve najdete v istem meniju.

Preberite tudi: Dražba Nokia 5800 XpressMusic [prodana]

Sposobnost shranjevanja strani kot PDF za branje brez povezave je bonus v mojih knjigah.

Firefox za Android prav tako omogočite, da nastavite domačo stran in zasebno pregledate s funkcijo, ki vam pove, da spletna mesta ne sledijo.

Dostop do odprtih zavihkov ali zagon novega zavihka je lažji tudi za Firefox, ker je gumb za kartice na vrhu poleg naslovne vrstice, tako kot je v Chromu.

Firefox za Android podpira dodatke, čeprav je na voljo precej omejeno.

Brskalnik vam omogoča tudi sinhronizacijo s Firefoxom na osebnem računalniku, tako da lahko dostopate do svojih zaznamkov, zgodovine in zavihkov iz računalnika ali drugih naprav.

Z izvajanjem preizkusa HTML5 je ocenil 311 in 9 bonus točk. To je nad MeeGo's 284 in vgrajenim brskalnikom 280 v brskalniku, vendar za operacijskim sistemom Mobile in Chrome (oboje 369) in iOS (324).

Pred to različico nisem bil zelo zainteresiran za Firefox za Android. Moja prednost je bila Chrome, vendar se ponovno premislim in se lahko kmalu znajdem, da uporabljam Firefox v Androidu trajno.

Ali uporabljate Firefox za Android? Kakšne so vaše misli o spremembah?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here