Poglejte kitajske telefone

Kitajski telefoni ! Ne bi jim dal nekaj priložnosti nekaj mesecev nazaj, toda to se spreminja, saj chinkos proizvajajo boljši videz in bolj funkcionalne telefone. Izgleda, da jih ne moremo več privoščiti, da bi jih ignorirali.


Spomnim se enega od prvih Kitajskih telefonov, ki so zadeli nigerijski trg. Prijatelj je prinesel enoto in me prosil, da pomagam namestiti uporabne mobilne aplikacije in ga konfigurirati za internet. Ali moram reči, da nismo mogli postaviti nobene aplikacije na telefon in tudi nismo uspeli nastaviti za internet? Preprosto povedano, telefon je bil neuporaben.

Hitro naprej do 18 mesecev kasneje, povsem druga oseba je zaprosila za isto stvar - pomoč pri namestitvi uporabnih mobilnih aplikacij in konfiguriranje za internet na svojem telefonu Kitajske. Moj začetni odgovor je bil: "Ni uporabe, ne bo delovalo". Ampak ona je prosila in sem se odločil, da ga bom ustrelil. Prva stvar, ki sem jo naredil, je bila, da ročno vnesem internetne nastavitve. Ko je bilo to storjeno, sem zagnal brskalnik in na moje presenečenje, da je naložen dobro. Brskalnik je celo naložil spletno mesto za socialno mreženje, kot je Facebook. To je bilo prvo presenečenje. Druga je bila, da je telefon z veseljem sprejel aplikacije Java in dobro delali na njej.

Od takrat je bil trend naraščanja za Kitajske. Vedno bolj so dozoreli, ko so dnevi šli.

Vendar, kar se mi ne mara o teh telefonih in željah, se bo spremenilo, je uporaba blagovnih znamk drugih proizvajalcev mobilnih telefonov, ki jih ljudje za nekaterimi od teh telefonov. Primer je "Nokia N99i" (na sliki desno), kar nikakor ni proizvedla Nokia.

Preberite tudi: BBM kanali, ki prihajajo v sistem Android in iOS

Ti telefoni, ki si jih upam reči, so zdaj dovolj dobri, da imajo svoje lastne blagovne znamke in s svojo trenutno cenovno shemo bodo ti telefoni še naprej dobro delujejo na nastajajočih trgih. Nekateri že to počnejo in imamo blagovne znamke, kot je i-mobile.

Kitajski telefon, kdorkoli?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here