Storitve na podlagi lokacije: Kaj ima prihodnost?

Kaj so Geo-locatorji in lokacijske storitve?
Geolokacija se nanaša na metodo določanja dejanske zemljepisne lege računalnika na internetu ali obiskovalca na vašem spletnem mestu ali celo na mobilni napravi. Storitve, ki temeljijo na lokaciji (v tem kontekstu) se nanašajo na aplikacije, ki uporabljajo GPS v mobilni napravi in ​​vam omogočajo, da se prijavite v kraj in mesta.

Primeri lokacijskih storitev (LBS)

 • Yelp
 • Google Mesta in Latitude
 • Foursquare
 • Gowalla
 • SCVNGR
 • Food Spotter
 • Bizzy
 • Whrrl
 • Facebook Mesta

Uvod v geo-locatorje (storitve na lokaciji)
Pri raziskovanju te objave je vprašanje, ki sem ga dobil pri večini ljudi, Ali bi kdaj delal v Nigeriji? Tukaj je poudarjen odziv, ki sem ga dobil od mobilnega programskega inženirja:

"Ne uporabljam ničesar (storitev, ki temelji na lokaciji), in v skromnem mnenju ni pomena za Afričane zaradi pomanjkanja GPS telefonov in nobenega poslovnega modela."

Med preskušanjem storitve GPS na mojem Nokia E71 so nekateri moji prijatelji spraševali, ali mislim, da imajo geokalatorji koristi v Nigeriji. Z vsem, kar sem odkril, sem se odločil, da tega ni vredno pisati. Pri drugih mislih sem se odločil deliti svoje ugotovitve. Nekdo bi bil lahko tako radoveden, ker se sprašujem, zakaj podjetja ne uporabljajo lokacijskih storitev.

Koristi LBS
LBS je lahko dragocena za uporabnike in podjetja. Vendar obstaja potreba, da ima več uporabnikov dostop do mobilnih naprav, ki so opremljene z GPS, da bi lahko izkoristili katero koli ponudbo prek različnih storitev LBS.

Obstajajo tudi potreba po tem, da so poslovni modeli na voljo podjetjem, ki se ukvarjajo z LBS.

Preberite tudi: Avtomatizacija opravil za telefone Symbian

Sledi nekaj prednosti, ob predpostavki, da so na voljo uporabniki in izvedljivi poslovni model, ki so ga vključili lastniki aplikacije na lokaciji.

Koristi za poslovanje

 • Lahko oblikujete zagovornike blagovnih znamk in veleposlanike
 • Lahko pridobite nove stranke
 • Povečajte obveščenost občinstva
 • Zadržite stranke s nagrajevanjem zagovornika

Koristi za uporabnike

 • Uživajte v popustih in ukvarjanju
 • Preprosto najti mesto, če ste na novi lokaciji
 • Pred odločitvijo uporabite priporočila več uporabnikov, npr. Pregled hotelov
 • Sodelujte v igrah in izzivih, ki vas nagrajujejo

Obstajajo osnovni dejavniki, ki jih dajejo skeptiki, kot jih lahko ovira sprejetje LBS, tudi če imamo več GPS omogočajo mobilne naprave. To bi bila zasebnost. Svoje mobilne naprave nosite s seboj povsod, ko odidete, ko začnete uporabljati lokalno storitev, lahko predstavlja tveganje za varnost.

Že zdaj sem se igral z Google Latitude in Foursquare, samo iz radovednosti. Gotovo so nekatere koristi, ki sem jih dobil. Moral bi iti v restavracijo v Adeniyi Jones, Ikeja, vendar nisem vedel točno. Torej, namesto da sem prišel in prosil mimoidoče, sem iztegnil svoj Nokia E71, začel Google zemljevide, preveril za kraj in ga našel.

Če ste podjetje, morate nadaljevati in zahtevati svoje mesto na zemljevidu Google tako, da odprete Google Mesta. To bi izboljšalo uvrstitev pri iskanju v Googlu.

Tam imaš. Ali ste pred kratkim igrali s katerim koli lokacijskim servisom? Kaj si našel?

Kaj menite, da bi storitve, ki temeljijo na lokaciji, imele podjetja v Nigeriji in Afriki, saj imamo več ljudi v mobilnih omrežjih kot na računalniškem spletu? Ali bi kmalu poskusil kdorkoli?

Preberite tudi: Kako upravljati datoteke ZIP v sistemu Android

PS: tukaj je pošta, ki sem jo dobil od uporabnika v Nemčiji:

Hej Jesse,

Lepo govoriti s teboj! Najprej uporabljam lokacijske storitve, ker se zabava! Toda drugič, kar moram imeti - jaz sem urednik socialnih medijev in preizkusili smo vsak nov trend.

Menim, da imajo LBS veliko potenciala, zlasti za majhna lokalna podjetja. lahko poskusijo veliko različnih poslov ali posebnih, da "ulovijo" novega kupca. Resnično upam, da bo v prihodnosti veliko različnih ponudb. Zdaj ni tako veliko - čeprav živim v Hamburgu, ki je drugo največje mesto v Nemčiji.

No, uporabljam ga tako, kot bi bil, mislim. Ko pridem na eno lokacijo, jo poiščem na Foursquare in prijavim. Včasih obstaja ponudba in včasih ne. V tem času sem imel le majhne obravnave kot pijačo za brezplačno ali dodatno kokico ali toppic in podobne stvari.

Greetz iz Hamburga!
Janine

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here