Litij-ionske baterije v pametnih telefonih so postale varnejše

Ameriška družba Amionx je uvedla novo tehnologijo, ki bi omogočila varnejše litij-ionske baterije. Ta tehnologija, imenovana Safe Core, bo zaustavila napake celic v akumulatorju, preden se poženejo.

Družba Safe Core deluje kot varovalka, ki ubija akumulatorske celice, ko postanejo prevroče ali presegajo napetostni prag. To se ponavadi pojavi zaradi fizične poškodbe, previsoke polnitve ali izpostavljenosti visokim temperaturam. Trenutne litij-ionske baterije vključujejo kaljeno zunanjo lupino in kemikalije, ki zavirajo gorenje. Nasprotno, Safe Core deluje od znotraj navzven, nato pa izklopi celico, preden pride do kritične temperature.

Tehnologija Safe Core je bila prvotno razvita v okviru programov, ki jih financira ameriška vojska. Ameriška litijeva energija je uporabila tehnologijo za izdelavo baterij za ameriško vojsko, ki ne bi eksplodirala, tudi če bi jih udarili s pištolo.

Lansko leto je Samsung izdal Galaxy Note 7, ki naj bi bil vodilna naprava podjetja. To ni bilo. Med napakami v akumulatorju se med polnjenjem poženejo številne enote beležke 7. Samsung je moral odpoklicati milijone pripomočkov Opomba 7 po vsem svetu. Do nedavnega je korejski proizvajalec pametnikov pojasnil, zakaj so enote naprave Note 7 zasuli.

Upamo, da bodo tehnološki velikani iz spiska Amionxove knjige izposodili list v svojem pametnem telefonu.

Vir

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here