Povezovanje uporabniških podatkov z aplikacijo LinkedOut - LinkedIn iOS

Zdi se, da ne bo konec množice varnostnih vprašanj, ki so uničujoče nove generacije pametnih platform. Priljubljeno strokovno spletno mesto za socialno mreženje, LinkedIn, je imelo 6.5 milijonov uporabniških računov in šifrirana gesla, o katerih so poročali, so javno objavili in objavili. Mobilni raziskovalci na SkyCure so prav tako poročali, da mobilna aplikacija LinkedIn iOS ukrade osebne podatke iz vašega telefona in naloži na strežnik. Ali sta povezana? Ali je prek mobilne aplikacije prišlo do kršitve v višini 6, 5 m? Nekateri verjamejo.

Odlomek iz spletnega dnevnika SkyCure:

Mobilna aplikacija LinkedIn ima zanimivo funkcijo, ki uporabnikom omogoča ogled njihovih koledarjev za iOS v aplikaciji. Vendar pa se izkaže, da se je LinkedIn odločil, da pošlje podrobne koledarske vnose uporabnikov svojim strežnikom. Aplikacija ne pošilja le seznam udeležencev sestankov; pošilja tudi predmet, lokacijo, čas srečanja in še pomembneje osebne sestanke, ki vsebujejo zelo občutljive podatke, kot so podrobnosti o konferenčnem klicu in gesla. Če ste se odločili, da se odločite za to funkcijo koledarja v napravi iPhone, bo LinkedIn samodejno prejel vaše koledarske vnose in bo to vedno nadaljeval, tako da boste vedno znova odprli svojo aplikacijo LinkedIn.

To ni prvič, da se poroča o tem vprašanju kršitve zasebnosti uporabnikov pametnih telefonov. O tem novem trendu spremljanja in kraje uporabniških informacij prek mobilnih aplikacij sem dosledno govoril. Ne pozabite, ko vaš pametni telefon spremlja vaš vsak klic, sporočilo in lokacijo. Zapomni si pot?

Mobilni telefon je najbolj osebna računalniška naprava kdaj, z veliko ljudi, ki shranjujejo beležke, beležke, sestanke in še več na njej zaradi udobja. Kje lahko aplikacije brez vednosti uporabnikov omogočijo siphon te informacije, je težava. V tem primeru LinkedIn uporabniku ni povedano, da se take podrobne zasebne informacije naložijo kjerkoli.

Preberite tudi: pošljite anonimna sporočila s temi aplikacijami

Čeprav ni nobenega dokaza, da je LinkedIn uporabil prenesene podatke za kakršno koli zlonamerno uporabo, je težava vseeno enaka. Ne želim svoje občutljive ali zasebne informacije v oblaku (ne pozabite, da sem to nedavno objavil?), Kjer lahko katera koli skupina hekerjev dostopa do nje in nato objavijo ali dajo v drugo uporabo.

Vprašanje je: ali obstaja način za zaustavitev ali izogibanje temu? Okus mobilnih naročnikov za aplikacije hitro postaja nočna mora v zasebnosti. Da; želeli smo. Imamo ga.

Predstavljajte si možnosti.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here