Lagos do Zaria po cesti, z 2 telefoni in 3 SIM-ji - 2. del

V prvem delu te pustolovske serije Lagos-Zaria sem dal informacije o mobilnih pripomočkih, ki sem jih vzel skupaj za potovanje.

V tem drugem delu bom med našim potovanjem predstavil svoje izkušnje z različnimi mobilnimi omrežji.

Omrežja
Celotna pot je bila na voljo večinoma na mobilnem internetu MTN, vendar je bilo poleg govornih klicev in SMS-jev popolno razočaranje. Nismo mogli storiti ničesar, za kar je potreben dostop do interneta. Glo GPRS / EDGE je shranil dan.

Ljubezen Glo, Dayo je uspelo zmeriti komentarje na blogu mobilnosti skozi našo deset in pol ure vožnje od Lagosa do Abude. Seveda, po Ibadanu smo morali narediti samo GSM / EDGE vse do Abuja.

Imamo 3.5G storitev na obeh Glo in MTN ob prihodu na Zvezno glavno ozemlje, vendar v Zaria, še posebej na Univerzi Ahmadu Bello, kjer smo upravljali, je postajanje nemogoče doseči stabilen signal na skoraj vseh omrežjih GSM. V Abuja sta obe mreži omogočili hiter dostop do interneta na naši univerzi v Abudži, mestu Gwagwalada.

Mimogrede, smo se odločili, da je treba Gwagwalado polirati ime na "Gwags" ali "G-lada". "Gwagwalada" je bilo preveč za ustnice naših prefinjenih ustnic. Katera je vaša prednost?

Ob ulici Kaduna-Zaria

Med našim bivanjem v ABU Zaria nismo dobili 3G signala v nobeni mreži. Etisalat je bil najbolj stabilen za mobilni internet, zato sem moral zamenjati svojo MTN SIM z eno iz te mreže.

Prav tako se glasi: Novi Samsung J8 2018 dodaja dvojno zadnjo kamero na J6

Dayo, ki je vzel le telefon s svojo MTN SIM, bi lahko dostopal do interneta samo, ko smo bili v Abudži. Pred in po tem, je bil večinoma eden oslabljen mobilni popotnik.

Seveda smo lahko skozi celotno potovanje opravljali in sprejemali klice, dokler je bil signal. Toda spet je bilo območje ABU Zaria grozno, saj smo spet in znova opustili klice.

Naš povratni izlet je bil naravnost vožnja od Zaria skozi Jebba do Lagosa. Glo GPRS / EDGE nam je dobro služil, čeprav ni bil vedno signal. Včasih smo izgubili signal Glo, MTN pa je bil živ in dober.

Seveda naše potovanje ni bilo znanstveni eksperiment, zato smo morali zamuditi številne stvari. Vsak trenutek nismo gledali na naprave za signal. Na splošno se strinjam s svojimi ugotovitvami.

Cameli so nam delili cesto v državi Niger, severni Nigeriji!

Ker je bilo naše povratno pot odtekanje in na starejši cesti, smo naredili manj opazovanja in naredili več, da bi se izognili kraterjem, drgnjenjem in zglobnim vozilom skoraj vse od Zaria do Lagosa.

Naslednje
Kako smo našli našo pot skozi 800 kilometrov severno in nazaj? Vnesite: Ovi Zemljevide - plus nekaj žetonov divjega pustolovščine!

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here