Vozila brez ključa so na poti, ker je za to na voljo aplikacija

Zaklepanje in odklepanje avtomobilov, pa tudi zagon motorja, je bilo tradicionalno izvedeno s ključi. Nato so nekateri avtomobili prešli na elektronske ključavnice in vžig. Pozdravite novo rešitev, v kateri se avtomobili začnejo upravljati prek aplikacije na pametnem telefonu. Aplikacija vse naredi fizični ali elektronski ključ, kot je zaklepanje ali odklepanje vrat ali prtljažnika in omogočanje zagona motorja. Volvo Cars načrtuje postati prvi proizvajalec avtomobilov na svetu, ki od leta 2017 ponuja avtomobile brez ključev.

Volvo že ima aplikacijo On Call, ki uporabnikom omogoča, da ugotovijo temperaturo na lokaciji avtomobila, statusu zapiranja vrat in oken, nadzoru podnebja, preostanku goriva in še veliko več. Na mobilni aplikaciji Call je na voljo za iOS, Android OS in operacijski sistem Windows Phone.

Volvo pravi, da bo svojim strankam ponudila aplikacijo, ki deluje na svojih mobilnih telefonih, da bi fizični ključ zamenjala z digitalnim ključem. Inovativna tehnologija digitalnega ključa, ki podpira tehnologijo Bluetooth, bo strankam Volvo omogočila veliko večjo prožnost, kar jim bo omogočilo, da bodo imeli koristi od povsem novih načinov uporabe in deljenja avtomobilov. Volvoovo inovativno tehnologijo brezžičnih avtomobilov bo prvič prikazano na Mobile World Congressu od 22. do 25. februarja v Barceloni na stojnici Ericsson.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here