To je samo za vas, vendar naložbe in delovna mesta drugim


Novice, da so RIM-ovi CE-CEOS-ji Jim Balsillie in Mike Lazaridis odstopili, je povsod v mestu. Novice prav tako kažejo, da je Thorsten Heins, eden od sodelavcev RIM-a, zdaj direktor.

Zjutraj sem prvič obiskal novice na Cvrkutu in bil sem šokiran, ko sem ugotovil, da so nekateri ljudje že govorili z izjavami, kot so: "RIM Co-CEOs odstopi, RIM gori".

V odgovor na to sem to tweetiral:

Ali CEO zapusti pomeni, da podjetje pere? Ni nežnejše. Okoljsko nehote tečejo besede v teh dneh. Dajte no fantje!

Svoboda govora je lepa stvar, vendar je ta svoboda odgovorna. Misliti. Razumeti. Pred besedo tehtamo besede.

Menim, da je neodgovorno in ne-konstruktivno, da bi lahko vzbudile zaskrbljujoče izjave. Več škode kot dobro.

Če pri izdelku ali družbi vidite posebne težave, jih napišite in izgovorite možne načine. To je konstruktivno sodelovanje.

Samo rečem, da je nekaj "sranje" ali "pekočo" otroško, navadno in mnogokrat neodgovorno.

Kako v tem scenariju opredelite »opekline«? samo barva vnetna slika. Ni namerno.

Ko sem začel pisati ta članek, sem naletel na tweet iz @amasonic, ki se je dotaknil drugega vidika te teme:

Ena od nevarnosti današnjega današnjega sveta je, da ppl ne potrebujejo dovolj časa za razumevanje sodobnih vprašanj poglobljenih mnenj, ki oblikujejo b4

Veliko vidim na Facebooku, Twitterju in celo na spletnem dnevniku mobilnosti. Toda slabše od tega. Če gre samo za oblikovanje mnenj, to morda ne bo tako slabo. Toda ljudje oblikujejo mnenja brez razumevanja vprašanj in nato nemudoma objavijo ta mnenja .

Prav tako se glasi: MTN kaplja Blackberry Tariffs (Promo)

Vedno se bom zavzemal za odgovorno uporabo svobode govora in z veseljem ne trpim bedaka. Regulars na tem blogu vedo, kako močna je moja stojnica, ko gre za ljudi, ki so neodgovorni s svojimi komentarji.

Vnetne izjave povzročajo večjo škodo, kot smo lahko kdaj povedali. RIM je lahko v težavah, strinjam se - in verjemi mi, vsakdo ima težave; samo različnih vrst in velikosti.

Imel sem več težav, kot jih boste mnogi kdaj vedeli, in ko je bilo časov, je bilo videti brezupno. K sreči se ukvarjam z njimi. Vesel sem, da ni bilo nobenih idiotov, da bi lahko kričal na Cvrkutati, "Konec je prišel za Mister Mobility!"

Ko ljudje začnejo govoriti, da RIM gori, res ne vem.

Opazil sem, da so pogosto bolj znani ljudje v svojih izjavah bolj varovani. Spoštujem takšne ljudi. Poznajo posledice svojih besed.

Za vas, dragi prijatelj, je naprava BlackBerry (ali katera koli druga) morda le mobilna naprava. Toda drugim - mnogim drugim - to so leta naložb in še veliko več, njena delovna mesta in preživljanje.

Razmislite o tem.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here