Ali je ta severnokorejska tableta najbolj varna?

Severnokorejska vlada je izdelala tableto, imenovano Woolim. Predstavili so ga raziskovalci na festivalu hacking komunikacijskega kongresa Chaos v Hamburgu v Nemčiji. Proizvedena s kitajskim OEM, Hoozo, tableta Woolim je tako varna, kot je totalitarna. Teče zelo modificiran Android ROM, ki v bistvu špifrira o dejavnosti uporabnika, obenem pa močno omejuje uporabo naprave.

Funkcije tabličnega računalnika Woolim:

Tukaj so nadležne funkcije, zaradi katerih je ta tablica edinstvena:

  • Ta tablični računalnik ima vnaprej nameščen nabor aplikacij. Ne morete namestiti novih.
  • Bluetooth in WiFi sta prekinjena, da preprečita kakršno koli obliko izmenjave datotek. Internetno televizijo lahko brskate in gledate preko interneta v državi.
  • V tabličnem računalniku so na voljo nekateri bralni materiali, izobraževalne aplikacije in vladna propagandna besedila. Vključeni so tudi francoski, ruski in kitajski slovarji. Druga aplikacija uči otroke, kako tipkati s tipkovnico, in tam je tudi rahlo prilagojena različica Angry Birds.
  • Za ogled potrebujete posnetek zaslona za vsako odprto aplikacijo (ki jo lahko pregledate v drugi aplikaciji) in beleži vsako dejavnost.
  • Uporabnik ne more izbrisati ničesar iz tabličnega računalnika.

Vidimo, da tableta Woolim ni za rednega uporabnika. Prav tako je nejasno, kdo je namenjen. Severnokorejski državljani? Medtem ko jo uporabljate, bodite prepričani, da vas spremljate na vsakem koraku. Sliši se ravno nekaj, kar je tisto do ulične zveze severnokorejske vlade, o kateri smo vsi slišali.

Vir

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here